nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Scam: Kerajaan rangka akta baharu, kuat kuasa ‘kill switch’

27 FEB : Satu akta baharu merangkumi peruntukan berhubung tatacara dan penguatkuasaan ‘kill switch’ sedang dirangka dalam usaha meningkatkan keselamatan digital susulan ancaman jenayah penipuan atau ‘scam’.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang-Undang dan Reformasi Institusi), Datuk Seri Azalina Othman Said berkata akta baharu itu  dirangka selaras dengan keperluan semasa dan perkembangan teknologi.

Beberapa peruntukan lain seperti Akta Pencegahan Pengawalan Wang Haram dan Akta Pencegahan Pembiayaan Keganasan Hasil daripada Aktiviti Haram Kanun Keseksaan juga sedang diteliti.

“Terdapat keperluan segera bagi mewujudkan satu sistem ‘kill switch’ melalui perundangan dalam memberhentikan penipuan dalam mana-mana domain atau platform dalam talian negara kita secara automatik.

“Sebenarnya banyak undang-undang kita yang ada ini semuanya undang-undang ini adalah sebelum 2010. Maknanya undang-undang kita ini agak lambat.

“Kalau berbanding macam kereta, ini betul-betul basikal buruk. Inilah sebabnya undang-undang ini perlu dipinda bukan sahaja dari segi substansif tetapi juga prosedur supaya kita dapat membantu kerajaan yang berhadapan dalam isu berlaku hari ini,” katanya.

Beliau berkata demikian pada waktu pertanyaan menteri di Dewan Rakyat menjawab pertanyaan Suhaizan Kaiat (PH-Pulai) yang mahu penjelasan kerajaan mengenai usaha dilakukan bagi mengatasi masalah penipuan dalam talian yang semakin berleluasa.

Dalam pada itu, Azalina turut tidak menolak Ahli Dewan Rakyat tidak terlepas daripada terjebak dengan jenayah penipuan itu.

Ahli Parlimen Pengerang itu akui bimbang ruang siber bertukar menjadi lubuk jenayah dan terus dieksploitasi pihak tidak bertanggungjawab yang menyebabkan peningkatan kes jenayah siber di negara ini.

Katanya lagi, kecerdasan buatan (AI) juga menjadi cabaran pada masa kini apabila dieksploitasi dengan menyediakan perkhidmatan yang mementingkan keuntungan berbanding keselamatan awam.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.