nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kertas Pandora: Tiada pilih kasih dalam siasatan SPRM

28 FEB : Tiada unsur pilih kasih dalam siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap individu yang terkait dengan Kertas Pandora.

Penegasan itu dibuat Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang-Undang dan Reformasi Institusi), Datuk Seri Azalina Othman Said dalam jawapan bertulis kepada Dewan Rakyat pada Selasa.

Menurut Azalina, terdapat siasatan yang dijalankan tanpa pengetahuan umum.

“Untuk makluman Yang Berhormat, SPRM bertindak secara profesional mengikut undang-undang dan peraturan yang ditetapkan dan bebas menjalankan siasatan tanpa sebarang campur tangan atau pengaruh daripada pihak luar.

“Dalam isu ini, kualiti maklumat dan dokumen yang diperolehi diutamakan untuk penyiasatan bagi tindakan pembuktian kes,” katanya.

Jelas Azalina, butiran siasatan tidak dapat didedahkab SPRM berdasarkan subseksyen 29(4) Akta SPRM (Akta 694).

Akta berkenaan menyatakan bahawa mana-mana siasatan tersebut hendaklah dirahsiakan dan tidak boleh didedahkan oleh mana-mana orang sehinggalah orang tertuduh dipertuduh di mahkamah.

Beliau menjawab soalan Datuk Seri Hamzah Zainudin (PN-Larut) yang membangkitkan soal 12 individu disebut dalam Kertas Pandora termasuk beberapa pemimpin kerajaan tidak disiasat, sebaliknya siasatan dilihat memberi fokus kepada tokoh yang mesra kepada pembangkang.

Mohammed Taufiq Johari (PH-Sungai Petani) turut membangkitkan isu sama.

Menurut Azalina yang juga Ahli Parlimen Pengerang, satu pasukan khas ditubuhkan yang dikoordinasi Pusat Pencegahan Jenayah Kewangan Nasional (NFCC).

“Ia merangkumi Polis Diraja Malaysia (PDRM), SPRM, Bank Negara Malaysia (BNM), Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dan Labuan Financial Services Authority (FSA) yang bertujuan untuk menganalisa identiti nama-nama yang tersenarai dalam pendedahan Kertas Pandora oleh International Consortium Of Investigation Journalist (ICIJ),” tambah beliau.

Kertas Pandora terdiri daripada lebih 11.9 juta dokumen dan rekod lain daripada 14 penyedia perkhidmatan luar pesisir yang menubuhkan dan mengurus amanah atau syarikat cengkerang di kawasan bebas cukai di seluruh dunia.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.