nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tangkap PATI demi keselamatan negara- Ismail Sabri

3 MEI: Tindakan Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) mengempur serta menahan pendatang tanpa izin (PATI) di Masjid India, Kuala Lumpur kelmarin berlandaskan kepada undang-undang negara dan tidak ada mana-mana pihak boleh mempertikaikannya.

Itu yang ditegaskan Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sekaligus menjawab kebimbangan Amnesty International yang dilapor bimbang penahanan PATI itu akan menyebabkan penularan wabak Covid-19 di depoh tahanan.

Menyifatkan badan tersebut seolah-olah tidak tahu perkembangan yang berlaku dalam Malaysia ketika ini, beliau menyatakan tindakan JIM itu untuk menangani ancaman Covid-19 sekaligus melindungi rakyat dan negara.

“PATI yang ditahan dihantar ke depoh tahanan dan mereka ini perlu menjalani ujian swab. Kalau di kawasan PKPD (Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan), PATI yang ditahan perlu menjalani ujian swab sehingga tiga kali.

“Jadi, apakah hanya pandangan yang diberikan oleh Amnesty International ini bermaksud sesiapa sahaja yang masuk ke negara ini kita benarkan mereka bebas bergerak tanpa dokumen perjalanan sekali pun?,” soalnya.

Tambah Ismail Sabri, kerajaan sebelum ini telah memperketatkan kawalan sempadan negara bagi menyekat kemasukan pendatang asing tanpa izin termasuklah melalui lorong-lorong tikus.

Katanya, Amnesty International tidak perlu membangkitkan kebimbangan tersebut memandangkan PATI di depoh tahanan terus melaksanakan penjarakan sosial.

Malah, bagi mengelakkan kesesakan kerajaan wujudkan lagi 11 penjara khas untuk pastikan penjarakan sosial dilakukan.

Sebaliknya jelas beliau, Amnesty International hanya perlu menghormati undang-undang Malaysia.

Dalam perkembangan lain, ketika ditanya mengenai keputusan beberapa negeri seperti Negeri Sembilan, Kedah dan Sabah yang tidak melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), beliau memaklumkan perkara itu sebenarnya telah dibincangkan dalam mesyuarat Majlis Keselamatan Negara (MKN) bersama Perdana Menteri, Menteri-Menteri Besar dan Ketua-Ketua Menteri pada minggu lalu.

“Kita (kerajaan pusat) bersetuju negeri-negeri boleh sesuaikan prosedur operasi standard (SOP) mengikut negeri masing-masing tetapi ia mesti berdasarkan SOP yang dikeluarkan oleh Kerajaan Persekutuan,” jelasnya.

Selain itu katanya, selepas ini kerajaan mungkin hanya akan melaksanakan perintah kawalan berdasarkan lokaliti yang terjejas dan bukannya melibatkan seluruh negara sekiranya berlaku kenaikan kes jangkitan Covid-19. – Oleh YAZID ALIAS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.