nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Jualan saham pelabur asing berkurangan

4 MEI: Jualan saham tempatan di Bursa Malaysia oleh pelabur asing minggu lalu berkurangan kepada RM87.9 juta berbanding RM1.13 bilion pada minggu sebelumnya.

Penganalisis MIDF Amanah Investment Bank Bhd, Adam M Rahim, berkata penjualan itu adalah antara yang terendah direkodkan dalam tempoh 11 minggu.”Untuk bulan April 2020, pelabur luar negara menjual bersih RM2.67 bilion daripada ekuiti tempatan, lebih daripada separuh daripada yang dijual pada bulan sebelumnya.

“Berbanding dengan enam negara lain yang dalam pemantauan MIDF, Malaysia kekal menjadi negara dengan aliran keluar dana asing ketiga terkecil berdasarkan tahun ke semasa selepas Indonesia dan Filipina,” katanya.

Adam berkata, aliran keluar dana asing dari Malaysia hingga tahun ini mencecah RM10.3 bilion.

Beliau berkata, Bursa Malaysia memulakan minggu lalu dengan suasana suram kerana pelabur asing mengeluarkan RM115.8 juta bersih ekuiti tempatan.

“Ini berlaku walaupun terdapat pengumuman lebih banyak langkah rangsangan oleh Bank of Japan yang meliputi pembelian tambahan kertas komersial dan bon korporat.

“Kegiatan penjualan bersih asing merosot pada Selasa kepada RM95.4 juta ketika pelabur mengakui kemajuan dalam memerangi COVID-19 di peringkat global tetapi tetap berhati-hati di tengah-tengah tempoh pendapatan yang sukar,” katanya.

Adam berkata, pada Rabu pula menyaksikan penurunan besar aliran keluar dana asing kepada RM800,000.

Beliau berkata, kebanyakan saham Asia Pasifik meningkat pada Rabu dengan sentimen positif yang berhati-hati berdasarkan langkah-langkah yang dilaksanakan oleh kerajaan di seluruh dunia untuk mengurangkan perintah kawalan serta penutupan, diharapkan tidak akan memulakan pusingan baru virus itu.

“Jadual kembali berubah pada Khamis, hari perdagangan terakhir bulan April, ketika pelabur asing menjual RM124.5 juta bersih ekuiti tempatan.

“Bursa tempatan mengikutinya dengan naik 2.0 peratus lebih tinggi, di atas 1,400 mata. Oleh itu, penjualan 11 hari yang tinggi di Bursa Malaysia diatasi,” katanya.-BH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.