nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pengorbanan semua pihak ‘exit plan’ sebelum PKPB dihentikan

24 MEI: Perdana Menteri berkata biarpun rakyat terpaksa menyambut kegembiraan Aidilfitri dalam suasana terhad dan berbeza, semua ini adalah pengorbanan cukup besar semua pihak.

Menurut Tan Sri Muhyiddin Yassin, semua individu terutama pimpinan dalam masyarakat dan komuniti memikul tanggungjawab lebih besar, selain barisan hadapan untuk mengawal penularan Covid-19 sebagai langkah ‘exit plan’ sebelum Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dihentikan.

“Tiada siapa lebih mampu untuk melaksanakan tugas dan tanggungjawab ini selain kita. Jika kita tidak mahu dijangkiti, kita harus di sepanjang masa mengamalkan prosedur operasi standard (SOP) peribadi.

“Seperti memeriksa suhu badan untuk mengetahui kita tidak demam, penjarakan sosial sebagai satu kemestian, kebersihan diri dengan membasuh tangan menggunakan sabun dan sanitizer seberapa kerap yang boleh dan memakai pelitup muka sepanjang masa apabila berada di luar rumah,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam perutusan khas Aidilfitri Perdana Menteri yang disiarkan secara langsung di semua stesen televisyen, malam ini.

Muhyiddin berkata, penting bagi semua pihak menegur dan mengingatkan sesama mereka mengenai usaha pencegahan dan meletakkan ia satu kewajipan bersama.

“Hanya apabila ini sudah jadi resam biasa kita, maka barulah kerajaan dapat memutuskan bila PKPB ini tidak dikuatkuasakan.

Dalam pada itu, beliau menegaskan keputusan dibuat kerajaan mengenai garis panduan hari perayaan sebelum ini, bersandarkan kepada prinsip maqasid syariah iaitu memelihara nyawa.

Dalam pada itu katanya ketiadaan solat terawih di masjid dan surau sepanjang Ramadan ini memberi hikmah cukup berguna bagi setiap keluarga menunaikan solat berjemaah bersama.

“Semua ini ada hikmahnya. Setelah sebulan bertarawih di rumah bersama ahli keluarga, ramai bapa yang dah pandai jadi imam. Anak lelaki jadi bilal. Isteri dan anak-anak yang lain jadi makmum.

“Saya pun jadi imam di rumah dan anak bongsu saya Farhan jadi bilal. Isteri, ahli keluarga yang lain dan pembantu rumah jadi makmum,” katanya.

Dengan apa yang diamalkan sepanjang bulan Ramadan ini, beliau percaya hubungan kasih sayang sesama ahli keluarga juga menjadi lebih rapat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.