nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Selepas ‘ini semua salah Tun’, Dr M kata letak jawatan hanya formaliti

17 JULAI: Selepas babak ‘ini semua salah Tun’ bergema di Dewan Rakyat ketika perbahasan usul pertukaran Speaker Isnin lalu, bekas Perdana Menteri itu seolah tampil mempertahan diri dengan mendakwa peletakan jawatannya ketika kemuncak kemelut politik negara Februari lalu hanyalah satu formaliti.

Tun Dr. Mahathir Mohamad mendakwa, selepas majoriti pimpinan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) memutuskan untuk menarik diri daripada Pakatan Harapan (PH), ini bermakna gabungan parti politik itu terhenti daripada menjadi kerajaan.

Menerusi akaun Facebook miliknya itu, Dr. Mahathir bagaimanapun tidak menyebut peruntukan mana dalam Perlembagaan Persekutuan yang dirujuknya.

Sedangkan seperti diketahui umum, setiap daripada 222 ahli Parlimen bertindak atas kapasiti individu tanpa perlu terikat kepada parti dalam memilih Perdana Menteri.

Ini yang membuatkan kesemua ahli Parlimen dipanggil menghadap secara individu oleh Yang di-Pertuan Agong tempoh hari dalam proses menentukan pemilihan Perdana Menteri.

“Bila Bersatu tinggalkan PH, gabungan itu terhenti daripada menjadi kerajaan. Ini bermakna semua anggota Kabinet tidak lagi menjadi menteri. Ini termasuk saya. Saya hilang jawatan Perdana Menteri. Peletakan jawatan hanyalah satu formaliti,” kata Dr. Mahathir.

Isnin lalu tular ‘ini semua salah Tun’ apabila beberapa penyokong kerajaan ketika perbahasan usul mengosongkan jawatan Speaker Dewan Rakyat membangkitkan apa yang berlaku ketika ini adalah kerana Dr. Mahathir meletak jawatan Februari lalu.

“Bila Tun berhenti maka kami kena pilih calon lain, Pagoh jadi Perdana Menteri. Patutnya Tun jangan berhenti, Tun cadanglah Port Dickson (Datuk Seri Anwar Ibrahim) atau sebagainya,” kata Ahli Parlimen BN-Arau, Datuk Seri Shahidan Kassim.

Malah Ahli Parlimen BN-Kinabatangan, Datuk Bung Moktar Radin berkata, sebab menggantikan Speaker bukan kerana apa disebut pembangkang tetapi tidak lebih untuk memberi ruang kepada Perdana Menteri memilih pasukannya seperti mana dilakukan Perdana Menteri terdahulu.

Dr. Mahathir yang mengambil bahagian dalam perbahasan menegaskan usul tersebut tidak perlu dikemukakan kerana tiada sebab.

Dalam catatan di Facebook itu, seperti mana sebelum ini, Dr. Mahathir menyalahkan pelbagai pihak di atas apa yang berlaku termasuk Bersatu kerana mahu bekerjasama dengan UMNO – parti yang dilawannya pada Pilihan Raya Umum Ke-14.

Kata Dr. Mahathir, beliau enggan menjadi Perdana Menteri kepada pakatan ‘tidak suci’ itu sambil menyentuh mahu berpegang janjinya kepada parti lain dalam PH.

Ironinya, antara dibangkitkan beberapa penyokong kerajaan adalah kerana keengganan Dr. Mahathir menunaikan janji berhubung proses peralihan kepimpinan antara beliau dan Anwar.

Sementara itu, Ahli Parlimen Pekan, Datuk Seri Najib Tun Razak menerusi Facebook miliknya meningatkan balik kronologi peletakan jawatan Dr. Mahathir Februari lalu sehinggalah Muhyiddin dilantik sebagai Perdana Menteri Kelapan.

“Dr Mahathir hantar surat letak jawatan PM pada pukul 1pm.

“Bersatu umum keluar PH pukul 2pm,” kata Najib. Oleh- M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.