nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Amaran WHO, COVID-19 mungkin tiada ‘penyelesaian’

4 OGOS: Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) memberi amaran berhubung kemungkinan tiada ‘penyelesaian’ bagi COVID-19, walaupun usaha mencari vaksin kini dipercepatkan.

Sehubungan itu, WHO menggesa kerajaan dan rakyat terus fokus melaksanakan perkara asas seperti saringan, pengesanan kontak, penjarakan fizikal dan memakai pelitup muka bagi membendung penularan COVID-19.

“Kita berharap ada beberapa vaksin berkesan yang boleh membantu mencegah orang ramai daripada dijangkiti. Bagaimanapun, tiada penyelesaian ketika ini dan berharap ia dapat diatasi nanti.

“Ketika ini, menghentikan penularan adalah berpandukan amalan asas kesihatan awam dan kawalan penyakit. Lakukan semuanya,” kata Ketua Pengarah WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus menerusi sidang video.

COVID-19 mengorbankan hampir 690,000 orang dan menjangkiti sekurang-kurangnya 18.1 juta orang, sejak penularan bermula di Wuhan, China, Disember tahun lalu.

Pada Mei lalu, WHO mendesak China menjemput pakar bagi membantu siasatan untuk mengenal pasti haiwan yang menjadi punca virus COVID-19.

Pada 10 Julai lalu, WHO menghantar pakar epidemiologi dan kesihatan haiwan ke Beijing untuk meneliti kawasan wabak bagi mengenal pasti punca penyebaran virus hingga menjangkiti manusia itu.

Tedros berkata, misi kumpulan pakar terbabit kini sudah selesai.

“Pasukan WHO yang berkunjung ke China sudah menyelesaikan misi mereka di kawasan wabak untuk menjalankan usaha sama lebih lanjut bagi mengenal pasti punca virus ini.

“WHO dan pakar China sudah merangka terma rujukan bagi program dan kajian bagi pasukan antarabangsa, diketuai WHO. Pasukan ini turut membabitkan saintis dan pengkaji terkemuka dari China dan seluruh dunia.

“Kajian epidemiologikal akan bermula di Wuhan bagi mengenal pasti potensi sumber jangkitan kes awal. Bukti dan hipotesis dihasilkan melalui kerja di kawasan wabak yang dijangka mengambil masa panjang,” katanya.

Gabungan itu bagaimanapun belum kembali ke Ibu Pejabat WHO di Geneva untuk sesi taklimat.

Saintis percaya virus pembunuh itu disebarkan daripada haiwan ke manusia, berkemungkinan dari pasar di bandar Wuhan yang menjual daging haiwan eksotik.

Ketika awal wabak itu, Pegawai China menjelaskan, ia mungkin tersebar dari pasar di bandar berkenaan yang menjual haiwan hidup dan liar, bagaimanapun belum ada pengesahan lebih lanjut mengenainya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.