nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Program keusahawanan komprehensif untuk graduan

6 OGOS: Kerajaan Perikatan Nasional (PN) akan memperkenalkan program kursus teknoprenuer kepada graduan melibatkan padanan kerja dengan syarikat besar atau dibimbing menjadi usahawan.

Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Datuk Seri Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar berkata, kursus tersebut akan dilaksanakan bersama Kementerian Pengajian Tinggi dan Kementerian Belia dan Sukan.

“Kita akan perkenalkan mereka dengan syarikat besar dan mereka akan diberi pekerjaan. Yang keusahawanan, kita akan bantu mereka dari pelbagai sudut termasuk sumber kewangan.

“Selama 24 bulan kita akan pantau dia (peserta) sampai dia boleh berdiri di atas kaki sendiri barulah kita lepaskan mereka. Insya Allah, semua kursus ini bukan dibuat sekadar untuk habis duit sahaja namun akan dipantau sehingga menjadi usahawan,” katanya ketika menggulung perbahasan usul menjunjung kasih titah ucapan Yang di-Pertuan Agong berkaitan kementeriannya dalam sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Beliau berkata demikian bagi menjawab pertanyaan Ahli Parlimen BN Tanjong Karang, Tan Sri Noh Omar yang mencadangkan agar kerajaan mewujudkan satu kursus yang terus menjamin pekerjaan pesertanya berbanding pelaksanaan kurus sedia ada yang dilihat memberi pembaziran terhadap kerajaan.

Dalam pada itu, bagi menjawab pertanyaan Ahli Parlimen Pontian, Datuk Seri Ahmad Maslan yang menyatakan kewajaran untuk mewujudkan subjek keusahawanan di peringkat sekolah yang wajib lulus, Wan Junaidi menyokong cadangan itu.

Malah, beliau bersedia untuk mengadakan perbincangan dengan Kementerian Pendidikan Malaysia bagi memastikan subjek itu dapat direalisasikan di peringkat sekolah.

“Cadangan cukup baik tetapi pengalaman yang saya lalui ketika nak memperkenalkan subjek alam sekitar sebagai satu subjek kajian di sekolah, prosesnya amatlah teliti dibuat oleh pihak kementerian namun kita boleh berbincang dengan Kementerian Pendidikan untuk laksanakan subjek ini untuk kita kenalkan usahawan pada golongan muda.

“Walaupun begitu, kita dah kenalkan koperasi sekolah yang mempunyai 2941 yang beroperasi di sekolah, di uniersiti kita kenalkan namun ada kurang sambutan, 198 koperasi di universiti. Kita juga menyediakan kursus latihan kepada guru-guru di sekolah.

“Ini dilakukan supaya guru-guru sekolah yang berminat yang boleh membimbing koperasi. Seramai 300 guru telah dilatih dalam kursus itu dan kita sasarkan untuk melatih 700 guru dalam bidang keusahawan dan koperasi,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.