nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tiada kampung di Kedah nama Sivagangga, PM seru elak kluster baru

8 OGOS: Kluster Sivagangga yang berpunca daripada keingkaran pemilik restoran nasi kandar di Kedah untuk mematuhi perintah kuarantin di rumah kini menjadi kluster baru yang diberi perhatian oleh pihak berkuasa untuk mengelakkan daripada merebak.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, tindakan melanggar perintah kuarantin oleh individu dalam pengawasan bukan sahaja membahayakan diri dan anggota keluarga bahkan turut mendedahkan seluruh masyarakat kepada jangkitan COVID-19.

“Tak ada kampung nama itu di Kedah, ni kampung dari India. Orang kita balik dari sana (Sivagangga) dan dipakaikan pun gelang merah jampu tetapi telah menjangkiti pelanggan yang datang makan nasi kandar di kedai milik individu berkenaan.

“Ini kluster yang kita beri perhatian supaya tidak merebak ke tempat lain,” kata Muhyiddin ketika berucap melancarkan Kempen Pembudayaan Norma Baharu di Kompleks Sukan Pagoh hari ini.

Pada majlis itu, Muhyiddin yang juga Ahli Parlimen Pagoh melancarkan logo dan slogan Kempen Pembudayaan Norma Baharu, iaitu Bersama Hentikan Wabak COVID-19.

Yang turut hadir, Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob merangkap Pengerusi Kempen Pembudayaan Norma Baharu; Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Saifuddin Abdullah; Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba; Menteri Besar Johor, Datuk Hasni Mohammad dan Ketua Setiausaha Negara, Datuk Seri Mohd Zuki Ali.

Dari India ke pekan Napoh, Kubang Pasu, kluster Sivagangga kini dikesan di tiga negeri di utara dengan menjangkiti 43 individu setakat tengah hari semalam.

Kata Muhyiddin, sebab itu, kerajaan telah membuat keputusan untuk mengenakan kuarantin wajib kepada mana-mana individu yang pulang ke tanah air melalui pintu masuk sempadan antarabangsa di stesen kuarantin yang ditetapkan.

“Pihak berkuasa juga bersedia untuk melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan atau PKPD di lokaliti setempat sekiranya terdapat peningkatan kes baharu secara mendadak di kawasan tertentu,” ujarnya.

Sementara itu, Muhyiddin menyeru rakyat menganggap diri semua sebagai petugas barisan hadapan dengan pematuhan kepada SOP yang sedia ada perlu diperluaskan lagi.

“Kita perlu sentiasa berwaspada untuk mengelakkan daripada wujudnya kluster-kluster baharu yang menyebabkan peningkatan kes-kes positif COVID-19 di negara kita.

“Justeru kesedaran kawalan kendiri yang tinggi baik di tempat kerja, tempat-tempat awam, tempat ibadat mahupun di rumah perlu ada dalam diri kita pada setiap masa,” ujarnya. -Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.