nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kempen Norma Baharu tingkatkan kawalan kendiri

8 OGOS: Kempen Pembudayaan Norma Baharu yang dilancarkan kerajaan hari ini bertujuan memperkasa usaha memerangi wabak COVID-19 terutama dari aspek kawalan kendiri yang menjadi faktor penting ketika ini.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, rakyat mesti terus bekerjasama dengan kerajaan, khususnya petugas kesihatan dan penguat kuasa undang-undang untuk memastikan norma baharu diamalkan bagi memutuskan rantaian wabak ini.

“Kementerian Kesihatan memberi penekanan terhadap pelaksanaan CAPP, iaitu Cegah, Amal, Patuh dan Pantau kepada masyarakat dalam usaha memperkasa Program Pengurangan Risiko Daerah (DRRP) COVID-19.

“Kempen CAPP ini hasil kerjasama dengan Jabatan Kesihatan Negeri bagi mengekang penularan COVID-19 dalam komuniti,” katanya ketika melancarkan kempen berkenaan, di Pagoh hari ini.

Yang turut hadir, Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob merangkap Pengerusi Kempen Pembudayaan Norma Baharu; Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Saifuddin Abdullah; Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba; Menteri Besar, Datuk Hasni Mohammad dan Ketua Setiausaha Negara, Datuk Seri Mohd Zuki Ali.

Muhyiddin berkata, aplikasi MySejahtera yang ringkas dan padat menjadi platform untuk memudahkan agensi kerajaan menangani wabak COVID-19.

Setakat ini, katanya, seramai 6.5 juta pengguna memuat turun aplikasi berkenaan.

“MySejahtera terbukti berkesan untuk menjejak kontak rapat pesakit COVID-19.

“Justeru saya menyeru supaya rakyat Malaysia untuk memuat turun dan memanfaatkan aplikasi ini dengan sebaik yang mungkin,” katanya.

Pada majlis itu, Muhyiddin yang juga Ahli Parlimen Pagoh melancarkan logo dan slogan Kempen Pembudayaan Norma Baharu, iaitu Bersama Hentikan Wabak COVID-19.

Logo dan slogan itu ciptaan Mohd Nor Fakihin Aqsa Mohd Nor Azam, juara Pertandingan Mencipta Logo dan Tagline Kempen Pembudayaan Norma Baharu, anjuran Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia bermula 1 hingga 10 Julai lalu.

Pertandingan ini juga mendapat sambutan amat menggalakkan dengan penyertaan seramai 1,137 peserta dan 2,150 logo yang diadili.

Perdana Menteri turut melancarkan Buku Pembudayaan Norma Baharu Komuniti yang mengandungi pelbagai penerangan dan infografik sebagai panduan serta rujukan orang ramai yang kini berperanan sebagai petugas barisan hadapan dalam komuniti bagi mengekang penularan COVID-19.

Buku yang akan diterbitkan dalam pelbagai bahasa oleh Kementerian Kesihatan itu juga boleh didapati dalam bentuk digital melalui imbasan kod QR dan laman sesawang www.infosihat.gov.my.

Pada majlis yang sama, Perdana Menteri menyerahkan peruntukan RM100,000 untuk setiap negeri bagi melaksanakan Program Pembudayaan Norma Baharu di peringkat negeri supaya kempen ini dapat dilaksanakan dengan berkesan.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.