nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Lebih 20,000 PATI diusir tahun ini

13 OGOS: Kerajaan sudah mengusir 21,241 pendatang asing tanpa izin (PATI) ke negara asal mereka bagi tempoh 1 Januari hingga 10 Ogos lalu.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hamzah Zainuddin berkata, pengusiran itu turut dilaksanakan semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) antara bulan Mac hingga Jun lalu.

Katanya, paling ramai PATI warga Indonesia sebanyak 9,276 orang diikuti Bangladesh (2,643), Myanmar (1,891), Thailand (1,715), India (1,412), China (1,343), 991 (Pakistan), 646 (Vietnam), 314 (Nepal), Kemboja (271) dan lain-lain (739).

“Setakat ini, seramai 15,957 PATI masih ditempatkan di depoh tahanan imigresen di seluruh negara.

“Pengusiran PATI ini dibuat mengikut prosedur ditetapkan termasuk memastikan negara asal bersedia menerima kepulangan rakyat mereka dan melengkapkan proses seperti dokumentasi,” katanya.

Hamzah berkata demikian ketika sidang media selepas menyempurnakan Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) Tahun 2019 dan Majlis Jasamu Dikenang, Jabatan Imigresen Malaysia (JIM), di Putajaya hari ini.

Hamzah berkata, pihaknya turut berdepan dengan kesukaran bagi melaksanakan proses pengusiran PATI khususnya sepanjang tempoh pandemik COVID-19.

“Amat sukar untuk hantar mereka (PATI) pulang buat masa ini kerana negara asal mereka masih tidak bersedia disebabkan kebimbangan COVID-19.

“Mereka mungkin percaya rakyat mereka yang pulang itu akan membawa bersama jangkitan COVID-19 sedangkan Malaysia antara negara terbaik memerangi wabak itu.

“Setiap PATI yang diusir itu dibuat mengikut prosedur termasuk menjalani tempoh kuarantin dan perlu bebas jangkitan COVID-19 sebelum mereka dihantar pulang ke negara asal,” katanya.

erdahulu, dalam ucapannya sebagai jabatan yang bertanggungjawab menjaga kedaulatan negara, Hamzah mahu Jabatan Imigresen menyelesaikan isu pendatang asing dalam negara secepat mungkin.

Katanya, usaha mempertahankan kedaulatan negara memerlukan keikhlasan dan kejujuran kerana tanpa kedua-dua sikap itu, terdapat ruang untuk pegawai tidak mengikut undang-undang.

Pada majlis itu, Hamzah turut melancarkan norma baharu Jabatan Imigresen iaitu penyampaian perkhidmatan yang dinaik taraf dengan penggunaan aplikasi digital dan dalam talian dengan tema ‘Deal with the Machine’.

Beberapa sistem telah dibangunkan bagi melengkapi inisiatif norma baharu itu seperti Sistem Temujanji Online (STO), Sistem MYEntry, Sistem MyTravelPas (MTP) dan Sistem Pertanyaan Online (SPO).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.