nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Alternatif hukuman mati mandatori dibawa ke Kabinet

13 OGOS: Kerajaan memberi jaminan Laporan Akhir Kajian Hukuman Gantian Terhadap Hukuman Mati Mandatori akan dibentangkan dalam mesyuarat Kabinet dalam tempoh terdekat bagi mendapatkan pertimbangan dan persetujuan.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang), Datuk Takiyuddin Hassan berkata, laporan itu mengandungi syor hukuman gantian terhadap 11 kesalahan yang membawa hukuman mati mandatori, kesalahan di bawah Akta Dadah Berbahaya 1952 dan 21 kesalahan yang membawa hukuman mati tetapi dengan budi bicara mahkamah.

Menurut beliau, satu jawatankuasa khas ditubuhkan tahun lalu untuk melaksanakan Kajian Hukuman Gantian Terhadap Hukuman Mati Mandatori dalam tempoh empat bulan mulai 20 September 2019 hingga 31 Januari lalu .

“Kita telah selesai melaksanakan kajian berkaitan dasar penghukuman bagi menggantikan hukuman mandatori dengan hukuman yang lebih wajar, tertakluk kepada budi bicara mahkamah.

“Hasil dapatan kajian ini dijangka akan menjawab persoalan sama ada kerajaan bercadang untuk meminda hukuman bagi kesalahan pengedaran dadah kepada hukuman penjara minimum supaya hukuman dapat dijatuhkan berdasarkan fakta setiap kes,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen PH Bukit Gelugor, Ramkarpal Singh sama ada kerajaan akan memansuhkan hukuman mati mandatori bagi kesalahan pengedaran dadah.

Sementara itu, menjawab soalan tambahan Ahli Parlimen PH Batu Kawan, Kasthuriraani Patto mengenai jumlah pesalah yang dijatuhkan hukuman mati mandatori semakin meningkat, Takiyuddin tidak menafikan perkara tersebut.

“Seperti yang Yang Berhormat Batu Kawan sebut memang ada peningkatan. Jumlah kes yang dikenakan hukuman mati mandatori adalah sebanyak 1,324 kes. Antaranya, kes Seksyen 302 Kanun Keseksaan ada 374 kes, Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952 (918), Akta Senjata Api (16) dan culik (6).

“Walaupun sebahagian daripada banduan yang dihukum mati adalah warga asing, tetapi mereka berada di dalam negara kita dan perlu diberi hak sewajarnya, menghargai hak-hak asasi kepada mereka,” jelasnya.

Beliau juga memberi jaminan bahawa kerajaan akan mengambil kira hasil yang dibuat jawatankuasa kajian tersebut. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.