nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Vaksin COVID-19 Sputnik dalam penelitian

24 OGOS: Kementerian Kesihatan sedang membuat penelitian sebelum membuat sebarang keputusan berhubung penggunaan vaksin COVID-19 ‘Sputnik V’ yang dihasilkan oleh Rusia.

Timbalan Menteri Kesihatan 1, Datuk Dr Noor Azmi Ghazali berkata, kerajaan sedang menunggu laporan daripada Rusia mengenai perkembangan vaksin tersebut yang kini masih dijalankan ujian klinikal fasa 3.

Menurut beliau, vaksin baharu memerlukan masa lama dan kajian telititi sebelum dapat digunakan oleh dunia ini bagi menjamin keselamatan dan keberkesanannya terhadap manusia.

“Tentang vaksin (Sputnik V) nyatakan belum didaftarkan vaksin ini. Rusia mahu mengadakan ujian klinikal fasa 3 bermakna dari segi fasa klinikal yang perlu dilalui oleh sesuatu vaksin sebelum diluluskan tidak mencukupi.

“Setakat ini kita menunggu laporan dari Rusia berkenaan laporan seterusnya. Setakat ini berlaku berlumbaan vaksian di mana 165 vaksin sedang dibangunkan dan 65 menghadapi fasa klinikal dan tujuh kini melalui fasa terakhir,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Dr Noor Azmi menjawab soalan tambahan Ahli Parlimen BERSATU Sabak Bernam, Datuk Mohd Fasiah Mohd Fakeh yang ingin mengetahui langkah kerajaan terhadap perkembangan dan penyelidikan vaksin ‘Sputnik V’ yang dihasilkan oleh Rusia.

Sementara itu, menjawab pertanyaan Ahli Parlimen PH Setiawangsa, Nik Nazmi Nik Ahmad tentang tindakan kerajaan dalam memastikan kementerian mengenakan tindakan undang-undang terhadap menteri yang melanggar SOP COVID-19, beliau sekali lagi mengulangi pendirian tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak yang melanggar prosedur operasi standard (SOP) COVID-19.

Menurut beliau, jika menteri berkenaan didapati bersalah, ia tertakluk kepada pihak berkuasa untuk memutuskan sama ada mengenakan kompaun atau tindakan lain mengikut undang-undang yang ditetapkan.

“Jadi, berdasarkan kesalahan Akta 342 Seksyen 25, kompaun maksimum dikenakan sebanyak RM1,000 tetapi kes lebih serius dan telah dijalankan siasatan oleh polis umpamanya, ini terpulang kepada agensi seterusnya kepad polis dan peguam.

“Kalau kes melalui Seksyen 24 dihadapkan di mahkamah, mereka akan membuat keputusan selayaknya untuk sesuatu kesalahan tidak kira sesiapapun,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.