nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Satu pertiga kes import dikesan dari Indonesia

28 OGOS: Kira-kira satu pertiga kes import COVID-19 yang dilaporkan di negara ini melibatkan jangkitan dari Indonesia.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, daripada 904 kes positif dalam kalangan pengembara yang tiba di negara ini, 295 kes atau 32.6 peratus dilaporkan jangkitan dari Indonesia.

Katanya, ini diikuti ketibaan dari Mesir dengan 93 kes atau 10.3 peratus dan Singapura, 70 kes atau 7.7 peratus.

“Sehingga 27 Ogos 2020, daripada 106,793 pengembara yang telah tiba di Malaysia, sebanyak 904 kes dikesan positif COVID-19 iaitu sebanyak 0.85 peratus.

“Malaysia akan terus memperketatkan aktiviti kesihatan awam yang dijalankan di pintu masuk antarabangsa (PMA) negara bagi memastikan jangkitan COVID-19 di luar negara dapat disekat,” katanya dalam kenyataan akhbar hari ini.

Untuk rekod, lapan daripada 10 kes baru jangkitan COVID-19 adalah melibatkan kes import dengan enam dari India dan masing-masing satu dari Filipina dan Indonesia.

Kes COVID-19 di Indonesia kini berjumlah 162,884 dengan jumlah kematian melebihi 7,000 angka.

Republik itu antara negara terjejas teruk ketika negara lain di rantau ini mula dapat mengawal penularan wabak tersebut.

Sementara itu jelas Noor Hisham, trend kejadian jangkitan COVID-19 di Malaysia mahupun di peringkat antarabangsa dipantau rapi bagi memastikan tindakan kawalan bagi mencegah penularan jangkitan dalam Malaysia diambil segera.

Menurutnya, kawalan di PMA negara dipertingkatkan di mana semua pengembara yang tiba di PMA negara akan melalui proses saringan kesihatan, pengambilan swab bagi ujian COVID-19, memuat turun aplikasi MySejahtera dan menjalani self-quarantine di stesen kuarantin selama 14 hari.

“Bagi membendung penularan jangkitan COVID-19 di dalam negara, masyarakat Malaysia perlu bersama-sama memainkan peranan masing-masing kerana ini merupakan tanggungjawab sosial setiap individu.

“KKM menggesa masyarakat agar terus mematuhi Prosedur Standard Operasi (SOP) yang telah ditetapkan oleh Kerajaan setiap masa,” katanya. –Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.