nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Dana tambahan bantu usahawan wanita Sarawak

30 OGOS: Kerajaan negeri Sarawak akan mempertimbangkan permohonan dana tambahan bagi membantu usahawan wanita yang terjejas akibat pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berikutan penularan pandemik COVID-19.

Ketua Menteri Sarawak, Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg berkata, kerajaan faham bahawa memang ada usahawan wanita yang tercicir daripada mendapat Bantuan Khas Sarawakku Sayang (BKSS) 2.0 dan Geran Khas Prihatin (GKP) kerana mereka menjalankan perniagaan mengeluarkan produk dari rumah sendiri tetapi tidak memiliki lesen yang diwajibkan oleh pihak berkuasa tempatan.

“Sebuah pasukan bertindak di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri akan membuat saringan pemohonan (bagi yang tercicir) dari bantuan itu dan perniagaan mereka akan dilesenkan untuk layak mendapat bantuan tambahan,” katanya.

Menurut beliau, Menteri Kebajikan, Kesejahteraan Komuniti, Wanita, Keluarga dan Pembangunan Kanak-Kanak Sarawak, Datuk Seri Fatimah Abdullah telah memaklumkannya tentang perkara berkenaan dan permohonan itu turut melibatkan bantuan untuk modal pusingan perniagaan sebelum ini.

“Sebelum ini kerajaan negeri memperuntukkan geran berjumlah RM2 juta kepada usahawan wanita dalam bentuk perkakasan, tetapi apabila pandemik COVID-19 berlaku dan PKP dilaksanakan, maka geran berkenaan ditukar kepada pemberian wang tunai,” jelasnya.

Abang Johari menambah, lebih banyak lagi inisiatif yang akan diumum dan dilaksanakan oleh kerajaan negeri bagi memperkasa dan memajukan kedudukan kaum wanita Sarawak dalam era digital ini.

“Sebelum ini kita sudah membantu golongan wanita dengan pemberian insentif RM1,000 kepada setiap bayi yang dilahirkan, insentif RM450 kepada ibu yang bersalin, Kenyalang Gold Card kepada kaum wanita, bas sekolah percuma kepada pelajar dan tambang bas awam RM1 sahaja untuk lebih daripada satu perjalanan,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.