nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Manifestasi sokongan rakyat terhadap PN

Oleh: HUSSAINI AMRAN

KEJAYAAN calon Barisan Nasional (BN), Mohd Zaidi Aziz mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Slim dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) semalam merupakan manifestasi sokongan rakyat terhadap kerajaan Perikatan Nasional (PN) di Perak dan peringkat Persekutuan.

Secara tidak langsung, sokongan padu yang ditunjukkan melalui 13,060 undi yang diperoleh Mohd Zaidi menggambarkan penolakan rakyat terhadap Pakatan Harapan (PH).

Memang benar PH tidak meletakkan calon dalam PRK DUN Slim namun mereka secara terang-terangan membantu kempen calon Bebas, Amir Khusyairi Mohamad Tanusi yang hanya menerima 2,115 undi.

Malah, surat tauliah Amir Khusyairi sebagai calon Bebas disampaikan sendiri oleh Pengerusi Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang), Tun Dr Mahathir Mohamad dalam majlis yang diadakan beberapa hari sebelum penamaan calon.

Kempen Amir Khusyairi yang bertanding menggunakan simbol pokok turut dibantu oleh nama-nama besar dalam PH seperti Presiden Parti Amanah Negara (PAN), Mohamad Sabu; Presiden Pejuang, Datuk Seri Mukhriz Mahathir; Setiausaha Organisasi DAP, Anthony Loke dan Naib Presiden PKR, Chang Lih Kang.

Namun, calon yang dipercayai tajaan PH itu gagal menghakis kepercayaan rakyat di kawasan Slim terhadap BN dan PN yang terbukti lebih prihatin terhadap kebajikan mereka,

Hakikat itu dapat dilihat melalui jumlah majoriti 10,945 undi yang diterima Mohd Zaidi sekali gus meninggalkan Amir Khusyairi dan seorang lagi calon Bebas, S Santhasekaran jauh di belakang.

Pengundi di DUN Slim dapat melihat sendiri bagaimana kerajaan Persekutuan pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin dan kerajaan negeri Perak yang diterajui Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu mengutamakan kepentingan rakyat dalam situasi COVID-19.

Mereka pernah mengalami sendiri betapa berbezanya layanan yang diterima semasa kerajaan Persekutuan dan kerajaan negeri Perak ditadbir oleh PH dahulu.

Maka, tidak hairanlah pengundi-pengundi DUN Slim terus memberi mandat kepada BN dan PN.

Selain itu, tiga pusat daerah mengundi (PDM) di DUN Slim yang mempunyai ramai kaum Cina iaitu Sungai Slim Utara, Pekan Slim dan Kuala Slim juga telah beralih menyokong BN.

Berbeza dengan Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14), sebahagian besar pengundi Cina di ketiga-tiga PDM tersebut memihak kepada PH.

Berdasarkan perkembangan yang sangat memberangsangkan itu, PN mempunyai harapan cerah untuk menerima mandat rakyat pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15) nanti.

Bagi memastikan PN kembali membentuk kerajaan, semua parti yang membentuk dan menyokong gagasan politik tersebut mesti mengekalkan semangat kerjasama serta permuafakatan yang padu.

Apabila PN bertambah mantap, kejayaan berturut-turut dalam PRK DUN Chini dan Slim pasti akan diulangi pada PRU-15 sekali gus menghalang puak PH yang rakus kuasa daripada kembali menghuru-harakan negara.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.