nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pinda akta bolehkan PBT ambil tindakan pencemaran

6 SEPT: Undang-undang sedia ada akan dipinda bagi membolehkan pihak berkuasa tempatan (PBT) mengambil tindakan ke atas pengilang yang menyebabkan pencemaran alam sekitar termasuk sumber air.

Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT), Zuraida Kamarudin berkata, ketika ini kuasa mengambil tindakan ke atas pengilang yang menyebabkan pencemaran terletak di bawah Kementerian Alam Sekitar dan Air.

Katanya, untuk itu pihaknya akan mencadangkan agar satu usul menggubal undang-undang lebih tegas dapat diambil terhadap pengilang mengikut Akta Kerajaan Tempatan 1976 (Akta 171).

“KPKT maklum ada kelompongan dalam undang-undang itu dan kita memang dalam persediaan rang undang-undang untuk penguatkuasaan lebih tegas dikenakan kepada pengilang seperti ini (menjadi punca pencemaran air).

“Pada masa sekarang hanya Kementerian Alam Sekitar dan Air yang mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan terhadap pengilang melakukan pencemaran.

“PBT hanya mengeluarkan lesen dan mengutip cukai kepada premis perniagaan dan pengilang,” katanya selepas melakukan kunjungan hormat ke atas Menteri Besar, Muhammad Sanusi Md Nor di Wisma Darul Aman hari ini.

Zuraida berkata, perkara itu perlu diketengahkan berikutan isu pencemaran sungai dari kilang sering berulang di Selangor sehingga menyebabkan gangguan bekalan air kepada jutaan penduduk.

Justeru katanya, kerajaan negeri mesti mengambil serius mengenai kejadian ini, selain memerlukan penyelesaian holistik sama ada di peringkat pengutkuasaan dan peringkat operasi kilang.

“Banyak kilang beroperasi di Selangor, ia seperti menjadi satu ‘fiesta’ pula membabitkan masalah air di negeri itu. Ia menyusahkan rakyat di negeri yang terpaksa mengangkut air naik turun tangga dan sebagainya.

“Gangguan bekalan air di Lembah Klang itu turut membabitkan penduduk di kira-kira 5,000 unit Projek Perumahan Rakyat (PPR) Lembah Subang I dan Lembah Subang II,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.