nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Benteng LD lapor 40 kes, empat lagi di Kedah

10 SEPT: Sebanyak 45 kes baharu COVID-19 dilaporkan hari ini membabitkan 44 kes penularan tempatan dengan 40 kes dilapor dari kluster Benteng LD di Sabah dan empat lagi di Kedah.

Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, kes kluster Benteng LD itu melibatkan 33 bukan warganegara dan tujuh lagi rakyat tempatan.

Katanya, empat kes yang direkodkan di Kedah pula ialah dua kes dari kluster Telaga dan masing-masing satu kes dari kluster Sungai dan saringan bergejala di Klinik Kesihatan Simpang Kuala dengan kesemuanya melibatkan rakyat tempatan.

Menurutnya, satu-satunya kes import yang dilaporkan hari ini pula melibatkan kepulangan rakyat Malaysia dari Brazil.

“Sementara itu, sebanyak 24 kes telah pulih hari ini menjadikan jumlah kumulatif kes pulih sebanyak 9,167,” katanya pada sidang media perkembangan COVID-19 hari ini.

Mengulas lanjut, Dr Noor Hisham berkata ketika ini terdapat sembilan kes positif COVID-19 sedang dirawat di unit rawatan rapi (ICU) dengan lima pesakit memerlukan bantuan pernafasan.

Tiada kes kematian baharu dilaporkan, menjadikan jumlah kumulatif kekal 128 kes.

Dengan perkembangan terbaru ini, jumlah kes aktif dengan kebolehjangkitan COVID-19 adalah 333 kes.

Mengenai kluster Benteng LD, Noor Hisham berkata, 40 kes baru yang dilaporkan adalah di Tawau dengan 34 kes merupakan banduan manakala enam lagi kes adalah ahli keluarga kakitangan penjara.

Setakat ini, katanya, 2,679 orang telah disaring di Tawau dan Lahad Datu dengan 170 didapati positif manakala 1,593 masih menunggu ujian.

Bagi kluster Sungai di Kedah pula, buat masa ini 1,585 individu telah disaring melibatkan tiga negeri dengan 40 dikesan positif dan 483 lagi masih menunggu ujian.

“KKM ingin terus mengingatkan masyarakat bahawa perkara ini perlu terus dilaksanakan pada setiap waktu dan tempat, agar ianya kekal menjadi kebiasaan dan kebudayaan baharu.

“Sekiranya masyarakat leka, ianya akan membawa kepada kegagalan. Virus COVID-19 akan kembali merebak, kes harian dan kes di hospital serta ICU akan kembali menaik.

“Lebih teruk lagi, kematian akibat COVID-19 akan meningkat seperti yang dilihat di banyak negara luar. Mencegah penularan COVID-19 adalah tanggungjawab kita bersama. Marilah bersama-samalah kita galas tanggungjawab ini dan pastikan kita menang dalam memerangi musuh yang tidak dapat dilihat ini,” ujarnya. – Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.