nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tiada PKP, tiada larangan rentas negeri – Ismail Sabri

3 OKT: Tiada Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), tiada larangan rentas negeri mahu pun sekatan rentas daerah, tegas Menteri Kanan Keselamatan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Menurut beliau, kerajaan mengambil maklum perkembangan peningkatan kes baru COVID-19 namun belum ada keperluan untuk membuat ssekatan pergerakan di seluruh negara seperti dilakukan pada Mac lalu.

Sebaliknya beliau meminta semua usah terlalu panik dan kata Ismail Sabri, pendekatan kerajaan adalah secara bersasar dengan melakukan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di kawasan-kawasan yang mencatatkan jumlah tinggi seperti dilakukan sebelum ini.

“Kita tidak akan mengisytiharkan PKP seluruh Malaysia. Semalam ada 287 kes baru, hari ini mungkin bertambah agaknya, saya tidak tahu. Namun, lihat balik 128 kes di Kedah semalam misalnya, ia berlaku di dalam penjara.

“Di negeri lain selain Sabah, hanya Selangor mencatakan kes sampai 31 semalam. Itu juga belum tahap merah iaitu 40. Negeri lain ada satu, ada dua kes. Perlis kosong.

“Ini bukan merupakan satu perkara yang sangat membimbangkan kerana tak mungkin ada kosong kes di seluruh negara sebab COVID-19 masih ada sekliling kita. Kalau satu, dua kes kita nak lock seluruh negara, maka sampai bila-bila kita PKP,” katanya dalam sidang akhbar di Putrajaya hari ini.

Sebelum itu, beliau menghadiri Mesyuarat Khas Majlis Keselamatan Negara (MKN) di Bangunan Perdana Putra, Putrajaya yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Menurut Ismail Sabri, sebagai contoh kalau kes di Selangor tiba-tiba meningkat, kerajaan akan buat PKPD secara bersasar di kawasan terlibat, bukannya menyekat pergerakan di seluruh Selangor.

“Kalau kena Shah Alam, kita lock Shah Alam sahaja dan itu pun bukan seluruh daerah Shah Alam sebaliknya flat, kampung atau lokaliti terlibat sahaja. Yang bersasar,” jelasnya.

Mengenai soalan sama ada keperluan sekatan perjalanan rentas negeri atau daerah diperkenal semula, Ismail Sabri sekali lagi berkata:

“Tengok jumlah kes, kita percaya tiada keperluan untuk menyekat rentas negeri dan daerah,” katanya.

Tambahnya, mengambil peningkatan kes di Selangor sebagai contoh, takkanlah kerajaan hendak menghalang perjalanan orang dari zon hijau seperti dari Kajang ke Kuala Lumpur untuk bekerja.

Sekali lagi, katanya, sebab itu pendekatan yang diambil kerajaan ialah bersasar.

“Seperti kita ketahui kes semakin meningkat. Namun kalau kita analisa jumlah kes secara tererinci, saya harap kita tidak terlalu panik walaupun rakyat mungkin marah dekat saya kerana kata jangan panik.

“Contohnya di Kedah semalam, ada 129 kes. Kalau dengar dari segi jumlah, itu memang besar 129 kes. Tapi kalau tengok secara terperinci, 128 kes adalah di dalam penjara. Iiatu kluster Tembok, di luar penjara hanya satu kes.

“Sabah, 113 kes. Namun 35 kes adalah dari kluster Benteng LD. Yang di luar 78 kes, kurang dari 100. Walaupun 78 kes itu kita boleh kira besar, namun kita sudah ada kawalan di zon merah sebagai PKPD,” jelasnya.

Justeru, Ismail Sabri berharap rakyat tidak terlalu panik dengan situasi semasa yang menyaksikan peningkatan kes mendadak tetapi pada masa sama tidak juga boleh bersikap sambil lewa dan selesa.

“Kita kena lebih memperketatkan kawalan kendiri. Saya pernah beberapa kali sebut, virus ini tetap ada sekitar kita dan boleh menjangkiti sesiapa. Justeru perketatkan, amalkan kawalan kendiri,” katanya. -Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.