nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Ladang ternakan disyaki punca pencemaran Sg Semenyih

5 OKT: Ladang ternakan angsa dan itik serta kawasan perindustrian di Negeri Sembilan disyaki menjadi punca pencemaran bau di Sungai Semenyih dan Sungai Langat dekat Selangor.

Ladang ternakan itu dikatakan terletak di Pajam, Negeri Sembilan, manakala kawasan perindustrian itu didakwa berpunca dari Kawasan Perindustrian Nilai 3 dekat Nilai.

Pengerusi Jawatankuasa Alam Sekitar, Teknologi Hijau, Sains, Teknologi dan Inovasi serta Hal Ehwal Pengguna Selangor, Hee Loy Sian berkata, pencemaran bau sehingga 11 TON dikenal pasti berlaku di muka sauk Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Semenyih dan Sungai Langat di sini, tengah malam tadi.

Menurut beliau, ia dikatakan berpunca daripada aktiviti pembersihan ladang secara besar-besaran dengan bacaan pencemaran menurun kepada 8 TON, hingga jam 9.30 pagi tadi.

“Kerajaan negeri Selangor sudah memaklumkan perkara ini kepada kerajaan Negeri Sembilan, selain pihak berkuasa di negeri berkenaan sudah diarah menjalankan siasatan sejurus aduan diterima.

“Jabatan Alam Sekitar (JAS) Negeri Sembilan dan badan kawal selia air negeri berkenaan dikatakan akan mengenal pasti lokasi tepat pencemaran berbau bangkai yang dikatakan hasil daripada bahan organik,” katanya pada sidang media, hari ini.

Yang turut hadir, Pengarah JAS Selangor, Nor Aziah Jaafar dan Pengarah Lembaga Urus Air Selangor (LUAS), Datuk Hashim Osman.

Semalam, LRA Sungai Semenyih dan Bukit Tampoi dihenti tugas susulan pencemaran bau di Sungai Semenyih yang menjejaskan 309,605 akaun, sejak jam 4.30 petang.

Loy Sian berkata, dua pam berkapasiti 300 juta liter sehari (JLD), manakala dua lagi pam dengan kapasiti 27 JLD sudah diaktifkan, masing-masing di LRA Sungai Semenyih dan LRA Sungai Langat, bagi kerja pencairan pencemaran bau.

“Kedua-dua LRA yang ditutup ini dijangka dapat dibuka petang ini, jika bacaan pencemaran berada pada tahap sifar TON, selain lori tangki air sudah digerakkan ke lokasi terjejas.

“Kita juga akan membuat laporan polis berhubung kejadian ini bagi membolehkan siasatan menyeluruh dilakukan pihak berkuasa,” katanya. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.