nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Sebelum merebak satu negara, kita kena PKPB Selangor, KL

12 OKT: Lembah Klang perlu diletakkan di bawah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) kerana kes-kes baru dilaporkan secara konsisten di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, walaupun kes harian baru tidak melebihi 100 kes di Lembah Klang, namun peningkatannya agak mendadak berbanding sebelum ini.

Katanya, kes-kes ini pula berselerak di seluruh Lembah Klang kecuali daerah Sabak Bernam.

“Kita tidak lagi boleh hanya melihat dan menunggu untuk zon-zon kuning menjadi merah bagi melaksanakan PKPB atau PKP Diperketatkan.

“Kita kena faham penilaian risiko teruk atau tidak juga bergantung kepada corak penularan COVID-19. Kalau tertumpu pada satu atau dua daerah, PKPD boleh dilaksanakan.

“Namun di Lembah Klang ia berselerak, oleh itu pendekatan terbaik adalah dengan PKPB seluruh Selangor, Putrajaya dan Kuala Lumpur,” katanya dalam sidang akhbar hari ini.

Beliau ditanya mengenai pengumuman kerajaan petang tadi untuk menguatkuasakan PKPB di Selangor, Putrajaya dan Kuala Lumpur mulai tengah malam 14 Oktober yang dilihat satu tindakan agak drastik.

Kata Noor Hisham, tindakan ini adalah yang terbaik bagi memutuskan rantaian jangkitan supaya penularan rentas daerah dan negeri dapat dibendung secara lebih berkesan.

Ujarnya, pelaksanaan perintah ini adalah pendekatan pencegahan yang amat penting sebelum jangkitan menular ke seluruh negeri dan negara.

“Kita kena ambil tindakan proaktif untuk mencegah daripada berlaku,” jelasnya.

Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya hari ini melaporkan 99 kes dengan empat kluster baru dikesan dengan sebahagian melibatkan kes indeks daripada individu yang pulang dari Sabah. – Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.