nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Bekas Setpol Mat Sabu dituduh rasuah RM6.3 juta

15 OKT: Bekas Setiausaha Politik kepada bekas Menteri Pertahanan, Mohamad Sabu didakwa atas lima pertuduhan meminta dan menerima rasuah lebih RM6.3 juta di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur, hari ini.

Tertuduh, Mohd Azhar Che Mat Dali, 49, mengaku tidak bersalah dan memohon dibicarakan selepas pertuduhan terhadapnya dibacakan jurubahasa di hadapan Hakim Azura Alwi.

Merujuk kertas pertuduhan, beliau didakwa meminta suapan RM5 juta daripada Pengarah Urusan Syarikat FEHM Entity Sdn Bhd, Elias Jemadi Tajudin, sebagai upah membantu syarikat itu untuk dipilih sebagai menjadi Rakan Strategik dan Kontraktor Senggaran Bagi Peralatan Perisikan Sistem Prisma Direktorat Peperangan Informasi (DPI) Bahagian Staf Perisikan Pertahanan (BSPP) Kementerian Pertahanan.

Mohd Azhar dituduh melakukan kesalahan itu di Hotel Le Apple Boutique, Jalan Ampang, Kampung Baru, pada 22 Julai 2019.

Beliau didakwa mengikut Seksyen 16(a)(B) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009, yang boleh dihukum penjara maksimum 20 tahun dan denda lima kali ganda nilai suapan atau RM10,000 atau mana lebih tinggi.

Bagi pertuduhan kedua hingga kelima, Mohd Azhar didakwa menerima RM1.35 juta daripada Elias melalui Pengarah Syarikat Ikaira Resources, Zainudin Abdul Majid dan Pengarah Syarikat Aqsa Solutions Sdn Bhd, Ahmad Hisham Mohd Tajuddin bagi tujuan sama.

Beliau dituduh melakukan kesalahan tersebut di kediaman rasmi Menteri Pertahanan di Jalan Bellamy dan beberapa lokasi sekitar Kuala Lumpur dan Putrajaya antara September 2019 dan Februari 2020 dan didakwa mengikut seksyen sama.

Timbalan Pendakwa Raya SPRM, Mahadi Abdul Jumaat menawarkan ikat jamin RM500,000 dengan seorang penjamin, serta syarat tambahan iaitu perlu melaporkan diri di pejabat SPRM Putrajaya setiap bulan, pasport diserahkan kepada mahkamah dan dilarang berhubung atau mengganggu saksi pendakwaan.

Namun, tertuduh dalam rayuannya menerusi peguam Ariff Azami Hussein, memohon dibenarkan jaminan rendah dengan alasan mempunyai isteri dan tujuh anak serta perlu menanggung ibu mentua.

“Tertuduh kini tidak bekerja dan dua anaknya masih bersekolah selain sudah memberi kerjasama yang baik sejak ditahan oleh SPRM.

“Tertuduh juga hanya dimaklumkan semalam bahawa akan dituduh hari ini dan hanya mampu mengumpulkan RM30,000, selain tidak mempunyai risiko melarikan diri.

Mahkamah membenarkan tertuduh diikat jamin RM300,000 dengan dua penjamin selain perlu melaporkan diri bermula November ini di pejabat SPRM setiap bulan serta pasport diserahkan sehingga kes selesai.

Mahkamah turut memerintahkan tertuduh dilarang mengganggu saksi pendakwaan dan menetapkan 26 November ini untuk sebutan semula kes.

Mahkamah juga membenarkan tertuduh membayar separuh jumlah jaminan hari ini, manakala selebihnya dibayar minggu depan.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.