nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Hasutan terhadap Agong, polis tahan Ronnie Liu

28 OKT: Polis mengesahkan penahanan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Pelek, Ronnie Liu Tian Khiew kerana mengeluarkan kenyataan didakwa berunsur hasutan terhadap Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.

Timbalan Pengarah (Siasatan dan Perundangan) Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Deputi Komisioner Mior Faridalathrash Wahid berkata, Ronnie ditahan ketika hadir memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya, jam 10.40 pagi tadi.

“Kita akan rakam keterangan Ronnie dan sama ada beliau akan dibebaskan atau tidak bergantung kepada keterangan diberikan.

“Siasatan dijalankan mengikut Seksyen 4(1) Akta Hasutan 1948 dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998,” katanya pada dalam satu kenyataan, hari ini.

RONNIE LIU
RONNIE LIU

Semalam, polis melakukan siasatan terhadap empat pemilik akaun Twitter dan Facebook (FB) kerana mengeluarkan kenyataan berkaitan Yang di-Pertuan Agong yang mempunyai kecenderungan menghasut.

Pengarah JSJ Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed semalam berkata, antara individu yang disiasat Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT) Bukit Aman itu ialah pemilik akaun Facebook Ronnie Liu Tian Khiew.

Polis turut dilaporkan menyiasat pemilik akuan Twitter Uncle Ireeve kerana memuata naik kenyataan berunsur penghinaan terhadap Yang di-Pertuan Agong selain Liew Lip Nan yang mempertikaikan video dimuat naik Majlis Keselamatan Negara (MKN) berhubung tujuh wasiat Raja-Raja Melayu.

Siasatan juga dibuat ke atas pemilik akaun Facebook Ho Ruey Terng yang memuat naik kenyataan berunsur penghinaan terhadap Yang di-Pertuan Agong.

Sementara itu, Timbalan Pengerusi DAP Gobind Singh Deo dalam Facebooknya memaklumkan Ronnie telah dibebaskan dengan jaminan polis dengan memuat naik gambar ADUN Sungai Pelek itu bersama dua individu di luar Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya.

“Baru dimaklumkan Ronnie Liu telah pun dilepaskan atas jaminan polis,” katanya petang ini. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.