nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Jika kes di Sabah naik, fasiliti KKM masih cukup

29 OKT: Kadar penggunaan keseluruhan katil untuk rawatan pesakit COVID-19 di hospital dan Pusat Kuarantin dan Rawatan COVID-19 Berisiko Rendah (PKRC) di Sabah kini berjumlah 8,506 atau bersamaan 43 peratus daripada kapasiti keseluruhan.

Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Perubatan), Datuk Dr Rohaizat Yon berkata, sehubungan itu, KKM mempunyai kapasiti katil COVID-19 yang mencukupi sekiranya terdapat peningkatan kes.

Menurut beliau, sehingga 27 Oktober, terdapat 25 hospital KKM di Sabah dengan kapasiti 4,686 buah katil dan sembilan hospital telah beroperasi sebagai Hospital Hybrid COVID-19.

“Adalah dijelaskan bahawa Hospital Hybrid COVID-19 merawat semua jenis pesakit sama ada pesakit bukan COVID-19 mahupun pesakit COVID-19. Untuk makluman, 9 buah Hospital Hybrid COVID-19 tersebut mengkhususkan sebanyak 1,264 katil untuk rawatan pesakit COVID-19 dengan kadar penggunaan setakat ini sebanyak 59 peratus.

“Bagi memantapkan lagi kesiapsiagaan menangani peningkatan kes pesakit COVID-19, KKM turut menyediakan katil tambahan menerusi pengwujudan PKRC di Sabah.

“Di mana sehingga kini terdapat 27 PKRC yang sedang beroperasi dengan kapasiti katil sebanyak 7,242 dan kadar penggunaannya adalah 41 peratus,” katanya menerusi kenyataan yang dikongsikan oleh Ketua Pengarah KKM, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah di Facebooknya, hari ini.

Dalam pada itu, Rohaizat memberitahu pihaknya juga sedang menyediakan tambahan 6 lagi PKRC sebagai inisiatif proaktif kesiapsiagaan berdasarkan tren peningkatan bilangan kes COVID-19 yang baharu di Sabah.

“Susulan kadar penggunaan katil yang agak tinggi di Hospital Likas, maka, 4 PKRC telahpun disediakan dengan kapasiti sebanyak 433 katil dan tambahan 2 lagi PKRC dengan kapasiti 350 katil akan disediakan untuk membantu Hospital Likas,” katanya.

Sementara itu, Noor Hisham dalam satu hantaran memaklumkan Labuan telah mencatatkan peningkatan kes COVID19 yang tinggi bermula daripada pasca pilihan raya Negeri Sabah iaitu sejak 27 September 2020 yang lalu dengan jumlah 348 kes positif COVID19 dalam masa 33 hari.

Menurut beliau, ini menjadikan kes kumulatif COVID19 di Wilayah Persekutuan itu berjumlah 375 kes manakala kes aktif dicatatkan 243 kes dan dijangkakan mampu mencecah 300 kes susulan program saringan bersasar yang sedang dijalankan.

“Bagi menampung jumlah kes yang tinggi, JKWP Labuan telah berjaya membuka pusat rawatan COVID19 berisiko rendah ke dua di Dewan Perbadanan Labuan dengan kapasiti 140 katil dalam masa 24 jam untuk menjadikan keupayaan rawatan COVID19 di Labuan menjadi 317 katil dalam satu-satu masa yang akan beroperasi sepenuhnya pada hari ini iaitu pada 29 Oktober 2020.

“Kejayaan ini hasil kerjasama dan rundingan JKWP Labuan bersama aganesi-agensi di Labuan termasuk MKN, Polis, Institut Latihan Perindustrian, Perbadanan Labuan dan NGO’s termasuk Taiwan Buddist Tzu-Chi Foundation Malaysia , Crest Mutiara Billion Sdb Bhd dan orang orang perseorangan, “katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.