nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Air tak ada lagi, pengguna luah kemarahan

10 NOV: Tidak sampai dua bulan rakyat Selangor menghadapi permasalahan bekalan air, akhirnya sekali lagi hampir 1.4 juta pengguna merangkumi 1,279 kawasan sekitar Kuala Lumpur, Petaling, Klang, Shah Alam, Kuala Selangor, Hulu Selangor, Gombak dan Kuala Langat, akan mengalami gangguan bekalan air mulai jam 6 petang ini.

Disebabkan pengumuman itu, laman media sosial Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) ‘diserang’ bertubi-tubi di kalangan netizen yang tidak berpuas hati ekoran henti tugas di Loji Rawatan Air Rantau Panjang, LRA Sungai Selangor 1, 2 dan 3 yang menyebabkan berlakunya sekali lagi gangguan bekalan air di Lembah Klang.

‘Serangan’ bertubi-tubi menyusul selepas pihak Air Selangor mengumumkan perkara itu hari ini menerusi Facebooknya.

Ramai di antara pengguna mempersoalkan bahawa kilang-kilang tidak takut kepada Kerajaan Negeri Selangor kerana sedar tiada tindakan akan dikenakan ke atas mereka menyebabkan pencemaran sungai sanggup dilakukan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

“Ini menunjukkan bahawa pengusaha kilang-kilang tidak takut dengan kerajaan. Mereka boleh buat sesuka hati tanpa rasa bimbang atau takut kena saman atau sita, ada duit boleh bayar.

“Berapa pun jumlah saman perkara kecil buat mereka,” kata Ladeva Laressa menerusi komen di Facebook Air Selangor.

Dalam pada itu, ada pengguna turut memberi sindiran sinis yang tidak sabar menantikan gambar baharu Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari menghidu air sungai tercemar di loji rawatan.

“Hahaa, dah ada masalah air ini, nantikan kemunculan baharu gambar Amirudin menghidu air kerana itulah perkara wajib akan dilakukan olehnya jika Selangor hadapi masalah air,” tulis Zahara Maisara.

Dalam tempoh sejam sahaja, sebanyak 2,800 komen dimuat turun dalam Facebook Air Selangor yang secara logik akan mendatangkan kemarahan rakyat memandangkan masalah gangguan bekalan air akibat pencemaran terlalu kerap berlaku.

Malah, gangguan itu dilihat sebagai satu kewajiban setiap bulan yang akan berlaku di samping setiap kali gangguan bekalan air, ia mengambil masa sehingga lima hari untuk disalurkan semula.

Terdahulu, gangguan bekalan tidak berjadual membabitkan tujuh wilayah itu berlaku pencemaran bau seakan pelarut di Sungai Selangor.

Ketua Komunikasi Korporat Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor), Elina Baseri menyatakan ini berlaku susulan pencemaran itu Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Selangor Fasa 1, Fasa 2, Fasa 3 dan Rantau Panjang terpaksa dihentikan tugas.

Sehingga jam 2:30 petang ini, pencemaran di muka sauk LRA Rantau Panjang pada tahap 8 TON dan LRA SSP1,2 dan 3 pula pada tahap 4 TON.

Sementara itu media melaporkan, kerajaan Selangor tidak menolak kemungkinan insiden pencemaran bau di Sungai Selangor, hingga menyebabkan empat LRA dihenti tugas tengah hari tadi angkara perbuatan sabotaj.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pelancongan, Alam Sekitar dan Teknologi Hijau serta Hal Ehwal Orang Asli negeri, Hee Loy Sian, berkata, hasil pemeriksaan awal, pihaknya mendapati pencemaran itu berpunca dari loji kumbahan Indah Water Konsortoum.

Katanya, lokasi yang dikesan adalah di Taman Velox, Rawang yang mana pihaknya mengesan terdapat bahan seakan minyak di dalam lurang syarikat itu di kawasan tersebut.

“Untuk makluman juga, pemeriksaan yang dilakukan sekitar jam 2 hingga 7 pagi tadi oleh Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) dan Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) mendapati, bacaan air di Sungai Gong dan Sungai Sembah masih berada di tahap sifar TON.

“Justeru, pencemaran ini mungkin berlaku antara jam 7 hingga 10 pagi dan kita mengesyaki ada sabotaj yang berlaku.

“Kerajaan negeri akan membuat laporan polis mengenai hal ini dan siapa yang di belakang (tindakan sabotaj),” katanya pada sesi penggulungan usul bajet peruntukan pembangunan di Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor, hari ini.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.