nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Wajib daftar kalau masuk kedai stesen minyak

10 NOV: Hanya individu yang membuat pembayaran atau transaksi dalam kedai di stesen minyak sahaja yang perlu mendaftar melalui aplikasi My Sejahtera atau secara manual

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, aktiviti dalam kedai merangkumi pembayaran untuk minyak, membeli barangan dan menggunakan mesin juruwang automatik (ATM).

Menurut beliau, peraturan serupa turut dikenakan terhadap mereka yang menggunakan surau dan tandas.

Ismail Sabri Yaakob
ISMAIL SABRI YAAKOB

“Individu yang mengisi minyak di mesin pam dan membuat transaksi melalui kad kredit, kad debit atau aplikasi dalam talian tanpa perlu masuk ke kedai dalam stesen minyak, mereka tidak perlu mendaftar melalui aplikasi MY Sejahtera atau secara manual,” katanya dalam sidang media di Kementerian Pertahanan, Kuala Lumpur, hari ini.

Ismail Sabri memberitahu, pendaftaran juga tidak diperlukan bagi individu yang membuat bayaran dari luar kedai dengan menggunakan lubang tingkap serta mereka yang mengisi angin tayar.

Walau bagaimanapun, beliau menambah, pendaftaran My Sejahtera atau secara manual dimestikan teradap individu yang menghantar kenderaan ke bengkel atau perkhidmatan cuci kereta di stesen minyak.

Bagi individu yang menggunakan perkhidmatan cuci kereta secara automatik, mereka tidak perlu mendaftar melalui aplikasi My Sejahtera atau secara manual kecuali jika membuat pembayaran di dalam kedai stesen minyak,” jelasnya.

Sementara itu, Ismail Sabri mengumumkan, Sidang Khas Majlis Keselamatan Negara (MKN) hari ini bersetuju memberi kebenaran bekerja dari rumah bagi sektor awam dan sektor industri di negeri-negeri yang dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP).

Beliau berkata, seperti pekeliling yang telah diedarkan sebelum ini, bagi sektor awam, jumlah kehadiran adalah maksimum 30 peratus yang akan ditentukan oleh ketua jabatan masing-masing.

“Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) juga akan mengeluarkan surat pekeliling berkaitan hal ini kepada semua negeri yang terlibat manakala bagi sektor industri, maklumat lanjut akan diumumkan oleh Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) dalam masa yang terdekat,” jelasnya.

Walau bagaimanapun, menurut Ismail Sabri, arahan bekerja dari rumah tidak melibatkan sektor-sektor tidak formal seperti peruncitan, restoran, perladangan, pertanian, perikanan dan lain-lain. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.