nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pastikan vaksin COVID-19 halal, selamat

17 NOV: Kerajaan perlu memastikan vaksin COVID-19 yang akan diterima daripada mana-mana negara pengeluar adalah selamat dan halal dan berkesan untuk digunakan oleh rakyat di negara ini.

Ahli Parlimen BN Parit, Datuk Mohd Nizar Zakaria berkata, kedua-dua perkara itu menjadi asas terpenting yang perlu dinilai oleh Kementerian Kesihatan (KKM) dan agensi-agensi terlibat sebelum menerima vaksin dari negara pengeluar nanti.

“Sejauh mana kementerian akan memastikan status halal vaksin yang akan diterima sebelum ianya diterima oleh kerajaan.

“Saya juga mencadangkan agar vaksin yang diterima haruslah berkualiti dan selamat,” katanya ketika berucap membahaskan Rang Undang-Undang Perbekalan 2021 (Belanjawan 2021) dalam sidang Dewan Rakyat, hari ini.

MOHD NIZAR ZAKARIA
MOHD NIZAR ZAKARIA

Dalam pada itu, Mohd Nizar mengharapkan agar tindakan tegas dikenakan kepada golongan antivaksin yang dilihat sudah mula mempengaruhi rakyat mengenai keburukan vaksin COVID-19.

Menurut beliau, tindakan undang-undang perlu diambil dan jika tidak dilakukan, ia akan merencatkan usaha yang dilaksanakan kerajaan dalam membanteras wabak COVID-19 di negara ini.

“Saya hargai usaha dilaksanakan kerajaan bagi mendapatkan akses COVID-19 antaranya menyediakan kos besar dalam Belanjawan 2021 buat mendapatkan vaksin untuk rakyat cuma apa yang merisaukan saya apabila belum pun lagi vaksin ini diperoleh, wujud gerakan antivaksin yang cuba mempengaruhu rakyat untuk menolak vaksin yang bakal diperolehi nanti.

“Hal ini akan mengakibatkan segala usaha kerajaan atasi COVID-19 tidak berkesan. Apakah keadaan yang akan dilaksanakan kementerian bagi membanteras fahaman antivaksin yang cuba pengaruh orang ramai daripada menerima vaksin dan apakah tindakan tegas akan dilaksanakan kepada golongan anti vaksin yang cuba beri fahaman salah mengenai vaksin,” katanya.

Sementara itu, Mohd Nizar mengharapkan agar kerajaan dapat memberi susidi data internet kepada golongan mahasiswa yang kini sangat terkesan dari segi kewangan kerana mereka perlu membeli data internet untuk meneruskan pengajian secara dalam talian selepas segala kuliah dibatalkan disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

“Saya lihat mahasiswa merupakan golongan terkesan akibat pandemik COVID-19 ini. Hal ini kerana kelas atau kuliah tidak diadakan menerusi temu muka, segala bentuk pengajaran dijalankan menerusi norma baharu atas talian dan norma ini pastinya memberi cabaran besar kepada mahasiswa.

“Saya memberi cadangan agar kerajaan dapat mempertimbangkan memberikan subsidi data internet kepada mahasiswa memandangkan mereka terpaksa menjalankan pembelajaran atas talian sepanjang tempoh PKPB dilaksanakan. Ini akan membantu mengurangkan beban pelajar yang terpaksa membeli data internet untuk menjalani kelas dalam talian,” katanya – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.