nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Talian Kasih terima hampir 160,000 panggilan

17 NOV: Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat telah menerima 159,703 panggilan menerusi Talian Kasih dari bulan Januari sehingga 14 November lalu

Timbalan Menterinya, Datuk Siti Zailah Mohd Yusoff berkata daripada jumlah itu, 97,576 panggilan adalah menerusi Talian Kasih 15999 manakala 62,127 panggilan diterima menerusi aplikasi WhatsApp di talian 019-2615999 yang sentiasa beroperasi selama 24 jam pada setiap hari.

“Kalau lihat pecahan rekod, sebanyak 1,847 berkaitan kanak-kanak, 2,287 berkaitan keganasan rumah tangga, 647 berkaitan dengan gelandangan, 7,177 pula berkaitan permohonan kebajikan, 4,919 mengenai kaunseling, 661 rekod libatkan kurang upaya dan 359 adalah berkaitan dengan warga emas.

“Segala pertanyaan dan perkhidmatan kementerian telah dijawab melalui Talian Kasih manakala segala butiran aduan telah disalurkan ke jabayan termasuk polis dan agensi-agensi berkaitan di bawah kementerian untuk tindakan selanjutnya. Aduan dan permohonan dipanjangkan akan diambil tindakan oleh pegawai di daerah atau negeri berkaitan.

“Maklum balas pula akan diberi menerusi talian eKasih dan status kes akan ditutup setelah malumat ini diberi kepada agensi berkaitan,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat, hari ini.

siti zailah
SITI ZAILAH MOHD YUSOFF

Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen DAP Batu Kawan, P Kasthuriraani tentang berapa bilangan panggilan telefon kepada Talian Kasih 15999 dari Januari 2020 sehingga kini mengikut jenis panggilan seperti keganasan rumah tangga, jenayah seksual kanak-kanak, cubaan membunuh diri dan perkara lain dan apakah tindakan dan bantuan pihak Kerajaan bagi kes-kes tersebut.

Dalam pada itu, menjawab soalan tambahan P Kasthuriaani tentang adakah pihak kementerian telah melakukan pertemuan bersama pemegang taruh kementerian dan agensi berkaitan serta pertubuhan bukan kerajaan (NGO), Siti Zailah memberitahu perkara itu telah dilaksanakan oleh pihaknya dan pelbagai program sedang dan akan dilaksanakan oleh kementerian.

“Antara program dilaksanakan adalah memperkemaskan aspek sistem sokongan dan perlindungan termasuk kerjasama dengan 528 kaunselor dengan kerjasama Lembaga Kaunselor Negara dan juga program-program tambah lagi kerjasama dengan NGO untuk memastikan kesedaran masyaraakt sama-sama membantu hindari isu-isu khususnya isu penderaan, isu rumah tangga termasuk gangguan seksual,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.