nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pekerja asing pakai gelang kuarantin bukan kontak rapat

18 NOV: Kementerian Kerja Raya (KKR) mengesahkan pekerja asing yang memakai gelang kuarantin dan berada di tapak pembinaan seperti yang tular di laman media sosial terdiri daripada kontak kasual dan bukannya kontak rapat.

Menteri Kerja Raya, Datuk Seri Fadillah Yusof berkata, hasil siasatan mendapati mereka adalah golongan kurang risiko untuk dijangkiti COVID-19 berbanding kontak rapat.

Menurut beliau, pekerja asing itu tidak boleh keluar dari tapak pembinaan namun masih dibenarkan bekerja dalam kawasan itu.

“Mereka tidak boleh berjumpa komuniti sebab itu diletak pihak polis dan ada yang memantau.

“Ini bagi memastikan pekerja asing yang memakai (gelang pink) tidak boleh keluar dan bekerja di dalam sahaja,” katanya pada sidang media selepas Wawancara Belanjawan 2021 di Kementerian Kerja Raya, Kuala Lumpur, hari ini.

Beliau diminta mengulas isu pekerja asing yang memakai gelang pink dan berada di tapak pembinaan seperti yang tular di laman media sosial dan sektor pembinaan kini menjadi antara kluster COVID-19 yang mencatatkan kes positif paling ramai.

Dalam pada itu, Fadillah memberitahu, KKR akan mengadakan sesi libat urus dengan semua pemain sektor pembinaan termasuk Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan serta persatuan yang mewakili pemaju dan kontraktor dalam masa terdekat.

“Ia bagi mendapat pandangan untuk penambahbaikan prosedur standard operasi (SOP) dalam sektor pembinaan yang melibatkan pekerja asing di tapak pembinaan,” katanya.

Dalam pada itu, beliau berkata KKR berharap dapat mengangkat satu lagi peringkat pematuhan SOP seperti yang diamalkan di Singapura.

“Amalan di Singapua, semua pekerja asing mesti buat ujian saringan setiap dua minggu sekali. Kalau hendak ikut langkah negara jiran itu yang merupakan tujuan KKR buat sesi libat urus.

“Boleh tidak kita patuhi dan sudah tentu akan meningkat kos dalam bisnes. Tapi kalau tidak dilaksana kontraktor atau pemaju akan mengalami kerugian juga. Kalau ada kes positif, tapak pembinaan akan ditutup dua minggu dan memberi kos juga.

Justeru itu, KKR sedang melaksanakan kerjasama erat dengan Kementerian Sumber Manusia bagaimana hendak menyerap sebahagian kos ujian saringan yang bukan semuanya ditanggung pemaju.

“Sebahagiannya ada bantuan dari Perkeso dan kita akan bermesyuarat dan kalau jadi, ia akan meningkat SOP dan tapak pembinaan menjadi lebih selamat bagi mereka yang ada hubungan,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.