nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

RM91 juta peruntukan baik pulih sekolah daif

25 NOV: Sebanyak 20 projek sekolah daif di Kota Belud akan dibaik pulih menerusi peruntukan berjumlah RM91.1 juta bagi menaiktaraf bangunan gantian yang merangkumi pelbagai infrastruktur yang dapat memberi keselesaan kepada pelajar dan guru.

Timbalan Menteri Pendidikan II, Muslimin Yahaya berkata, daripada jumlah itu, sebanyak sembilan projek telah disiap manakala projek naik taraf dan pembangunan kini dalam proses perolehan yang dijangka akan dikeluarkan pada penghujung tahun ini.

“Sehingga 1 Oktober 2020, Kementerian Pendidikan telah mengenal pasti 22 buah sekolah di Kota Belud yang mempunyai bangunan daif. Daripada jumlah itu, lima buah sekolah adalah bangunan daif bersakala tujuh iaitu bangunan sekolah yang tidak selamat yang mendapatkan pengesahan daripada Jabatan Kerja Raya (JKR).

“Selain itu, 17 buah sekolah bertaraf enam iaitu bangunan yang tidak selamat dan pengesahan teknikal daripada Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) dan Jabatan Pendidikan Negeri (JPN).

“Kementerian telah mengemukakan permohonan membina bangunan gantian bagi lima buah sekolah yang mempunyai bangunan daif di Kota Belud dalam RP1 tahun 2021 dalam Rancangan Malaysia Ke-12 (RMK-12). Walau bagaimanapun, kelulusan permohonan adalah tertakluk kepada kedudukan kewangan kerajaan,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat, hari ini.

MUSLIMIN YAHYA
MUSLIMIN YAHYA

Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen Warisan Kota Belud, Isnaraissah Munirah tentang senarai sekolah berstatus daif yang terdapat di Kota Belud dan apakah progres yang telah dilakukan oleh Kerajaan Persekutuan setakat ini.

Sementara itu, menjawab soalan tambahan Isnaraissah tentang jumlah sekolah yang akan menerima peruntukan daripada RM725 juta untuk pembangunan sekolah di Sabah, Muslimin memberitahu lima sekolah akan dilaksanakan di Parlimen Kota Belud yang dijangka akan memperuntukan jumlah sebanyak RM77.4 juta.

“Untuk gantian penuh lain dalam RP1 yang akan dilaksanakan 2021 daripada RM725 juta. Lima akan dilaksanakan di Kota Belud. Sekolah Kebangsaan (SK) Kuala Abai sebanyak RM25.5 juta, SK Pulau Mantanani RM14.6 juta, SK Tengkurus RM12.9 juta, SK Kelawat RM11.6 juta dan SK Tegusun RM12.8 juta.

“Jumlah keseluruhan adalah RM77.4 juta daripada keseluruan Yang Berhormat Menteri Kewangan iaitu RM725 juta sebagaimana dalam Belanjawan 2021,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.