nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Bajet lulus hasil muafakat, rakyat dapat nikmat

Oleh: HUSSAINI AMRAN

MACAM-MACAM cerita yang keluar sejak Belanjawan 2021 dibentangkan pada 6 November lalu sehinggalah diluluskan diperingkat dasar dalam sidang Dewan Rakyat hari ini.

Ada yang sokong bersyarat, minta kerajaan buat pindaan dan ada juga yang terang-terangan menolak sehingga mencetuskan spekulasi tentang sokongan terhadap kepimpinan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Akhirnya, kita semua dapat melihat sendiri dengan jelas bahawa Barisan Nasional (BN) dan UMNO menyokong belanjawan tersebut.

Malah, cadangan Pengerusi BN, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan Pengerusi Lembaga Penasihat BN, Datuk Seri Najib Tun Razak serta ramai lagi Ahli Parlimen agar syarat pengeluaran Akaun 1 KWSP dilonggarkan diterima oleh kerajaan.

Selain itu, banyak lagi penambahbaikan dari segi pemberian bantuan dan insentif kepada rakyat yang diumumkan oleh Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz hari ini.

Memang patutlah apabila Ahli Parlimen Baling, Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim ketika bangkit mencelah berseloroh mengatakan Tengku Zafrul ‘sudah jaringkan 7 gol’.

Memandangkan sesi penggulungan dan undian kelulusan Belanjawan 2021 disiarkan secara langsung melalui media sosial, rakyat dapat menyaksikan perangai memualkan Ahli-ahli Parlimen Pakatan Harapan (PH) termasuk Khalid Abdul Samad yang sering melakukan kekecohan tanpa sebab yang munasabah.

khalid abdul samad
Gelagat Khalid Abdul Samad ketika mencelah penggulungan Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz.

Nampaknya, kecoh sahaja yang lebih sebab apabila Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar meminta undian belah bahagi diadakan, tidak sampai 15 orang yang berdiri menyokongnya.

Jadi, ranaplah harapan Mahfuz dan konco-konconya untuk menyaksikan Belanjawan 2021 tidak diluluskan.

Insiden singkat undi belah bahagi Mahfuz itu bolehlah kita anggap sebagai kisah lawak yang melucukan.

Difahamkan hanya Ahli-ahli Parlimen dari Parti Amanah Negara (PAN) dan kumpulan penyokong Tun Dr Mahathir Mohamad sahaja yang berdiri menyatakan sokongan terhadap cadangan Mahfuz.

Mana perginya sekutu-sekutu yang lain dari PKR, DAP dan Parti Warisan Sabah (Warisan), apakah mereka tidak bersama Mahfuz?

Timbul persoalan pula tentang apa yang sebenarnya berlaku dalam blok pembangkang kerana kelihatan seperti ada dua kem yang berbeza pandangan dalam soal meluluskan Belanjawan 2021.

Mungkin Mahfuz juga tidak tahu. Kalau tidak, mungkin beliau tidak bangkit mencadangkan undi belah bahagi.

Walau apa pun kisah yang tersembunyi di sebalik tabir Dewan Rakyat, rakyat khususnya golongan yang terjejas pasti bersyukur apabila Ahli-ahli Parlimen dari Perikatan Nasional (PN) dan BN bermuafakat dalam menyokong serta meluluskan Belanjawan 2021.

Semoga semangat permuafakatan yang ditunjukkan dalam Dewan Rakyat hari ini dapat diteruskan demi kesejahteraan rakyat dan negara, lebih-lebih lagi dalam dalam situasi COVID-19 yang sukar ini.

Kalau Mahfuz dan belasan orang rakan-rakannya terbuka hati hendak ‘masuk ke dalam kelab’ pun boleh juga.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.