nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Teresa tak faham undang-undang, sindir Khairuddin

26 NOV: Ahli Parlimen PH Seputeh, Teresa Kok dikatakan tidak memahami undang-undang berhubung penamatan kontrak Ketua Pengarah Lembaga Lada Malaysia (MPB).

Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali berkata demikian setelah Teresa berterusan mengganggu beliau ketika menggulung perbahasan Rang Undang-undang Perbekalan (Belanjawan) 2021 peringkat dasar bagi kementeriannya dalam sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Mohd Khairuddin memberitahu, isu mungkin tidak timbul sekiranya Teresa yang juga bekas Menteri Industri Utama era Pakatan Harapan (PH) memahami kontrak berkaitan perkara tersebut.

“Saya rasa Yang Berhormat Seputeh tak tahu undang-undang, itu isu dia. Kalau dia baca kontrak dan dia faham kontrak, tak timbul isu perkara ini.

“Ini masalah Yang Berhormat Seputeh,” katanya.

Memandangkan Teresa masih lagi tidak berpuas hati tentang isu tersebut dan bangkit mencelah walaupun tidak diberi laluan, Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Azhar Azizan Harun mengarahkan beliau supaya duduk dan memberi ruang kepada Mohd Khairuddin menamatkan penggulungan.

Sebelum itu, Mohd Khairuddin menjelaskan, penamatan kontrak bekas Ketua Pengarah MPB dibuat mengikut terma dan syarat dalam perjanjian kontrak yang dipersetujui dan ditandangani oleh beliau sendiri.

“Selain itu, Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 2 Tahun 2008 – Dasar dan Prosedur Pelantikan Secara Kontrak yang terpakai dalam pelantikan kontrak ini juga menetapkan bahawa kerajaan boleh pada bila-bila masa memberhentikan perkhidmatan pegawai kontrak.

“Oleh itu, adalah di bawah bidang kuasa YB Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi untuk menamatkan pelantikan secara kontrak tersebut. Dalam hal ini, mantan Ketua Pengarah (MPB) akan dibayar satu bulan gaji dan ganjaran bagi penamatan kontrak beliau,” jelasnya.

Sebelum itu, pertikaman lidah turut tercetus antara Mohd Khairuddin dan Teresa yang mempersoalkan pelantikan Ahli-ahli Lembaga Pengarah Majlis Perkayuan Malaysia (MTC) yang baharu.

Teresa tidak berpuas hati kerana pada pemahamannya, pelantikan tidak boleh melebihi empat orang.

Mohd Khairuddin seterusnya menjelaskan, tiada berlaku salah laku dalam pelantikan tersebut.

“Menurut perundangan dan peraturan, 14 orang adalah lantikan yang boleh dilantik di bawah peraturan dan 14 orang dilantik seperti peraturan yang saya sebutkan tadi, enam orang adalah dari industri dan empat lantikan bebas dan dua daripadanya terlibat dalam bidang perkayuan,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.