nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

243 ingkar PKP termasuk cuba rentas negeri

26 NOV: Polis Diraja Malaysia (PDRM) menahan 243 individu kerana gagal mematuhi arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) semalam termasuk membabitkan kesalahan rentas negeri.

Menteri Kanan Keselamatan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, daripada jumlah itu seramai 217 individu dikompaun, manakala 26 lagi direman.

Ismail Sabri Yaakob

“Antara kesalahan ingkar arahan PKP termasuklah tidak memakai penutup muka membabitkan seramai 79 orang, gagal patuh penjarakan fizikal (48), gagal menyedia rekod butiran pelanggan (40), rentas negeri (20) dan lain-lain kesalahan (50),” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Sementara itu, katanya, seramai 10,711 individu kini menjalani kuarantin wajib manakala 405 lagi dihantar ke hospital untuk menjalani rawatan selepas pulang dari luar negara.

Beliau berkata, mereka adalah sebahagian daripada 75,212 individu yang telah pulang dari 36 negara lain ke Malaysia melalui pintu masuk sempadan antarabangsa sejak 24 Julai sehingga 25 November 2020.

“Kesemua telah ditempatkan di 75 Hotel dan 18 Institut Latihan Awam (ILA) serta Institut Pengajian Swasta di Kuala Lumpur, Selangor, Negeri Sembilan, Pulau Pinang, Johor, Sarawak, Kelantan, Perak, Kedah, Perlis, Terengganu, Sabah dan Labuan.

“Daripada jumlah itu, seramai 10,711 individu sedang menjalani proses kuarantin wajib manakala 405 individu telah dihantar ke hospital untuk rawatan. Seramai 64,096 individu telah dibenarkan pulang,” katanya.

Ismail Sabri berkata, pihak task force operasi pematuhan juga membuat 60,038 pemeriksaan dan sebanyak 3,573 pasar raya, 4,965 restoran serta 1,656 penjaja dan 12,56 kilang dipantau semalam.

Dalam Ops Benteng pula, Ismail Sabri berkata, pihak berkuasa menahan seramai 32 pendatang tanpa izin (PATI), dua tekong dan merampas 10 kenderaan berat dalam 280 sekatan jalan raya (SJR) yang dilakukan.

“Tindakan tegas terhadap mana-mana pihak yang cuba memasuki sempadan negara haram dan agensi penguat kuasa akan terus mengetatkan kawalan sempadan terutama di lorong tikus,” katanya.

Dalam Ops Sanitasi Awam, Ismail Sabri berkata, sebanyak 35 operasi di 11 zon merah, lima zon jingga, tujuh zon kuning dan dua zon hijau di lapan buah negeri dan Labuan, dilakukan.

Katanya, sebanyak 654 pemantauan harian ke atas 12 jenis bekalan barangan dilakukan penguat kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), semalam.

“Ia termasuklah di 458 peruncit, 163 pemborong dan 33 pengilang.

“Setakat ini semua barangan keperluan mencukupi dan mampu memenuhi keperluan dalam negara,” katanya yang berkata, hanya satu daripada 753 premis yang diperiksa tidak mematuhi prosedur operasi standard. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.