nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Ops Selat: 7 anggota imigresen bebas dengan jaminan

28 NOV: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) membebaskan tujuh anggota Jabatan Imigresen dengan jaminan selepas tempoh reman mereka tamat semalam.

Sumber berkata, semua individu berkenaan ditahan reman pada 16 November lalu.

“Baki 31 anggota Jabatan Imigresen masih lagi ditahan untuk siasatan lanjut berhubung kes sindiket rasuah dalam urusan cap palsu di pintu masuk antarabangsa negara menerusi Ops Selat yang dijalankan.

“Semalam SPRM juga menahan dua lagi ejen bagi membantu siasatan berhubung kes sama,” katanya.

Sehingga kini, SPRM seramai 63 orang ditahan sepanjang Ops Selat dilancarkan termasuk 16 ejen pekerja asing, 38 pegawai imigresen dan 9 orang awam yang bertindak sebagai keldai akaun.

SPRM juga setakat ini sudah merampas lebih RM800,000 wang tunai, 26 kereta mewah dan 4 motosikal berkuasa tinggi telah dirampas. Nilai ini tidak termasuk rumah, tanah, barangan kemas dan sebagainya.

Anggota-anggota Jabatan Imigresen itu didakwa telah disogok susulan banyak permintaan daripada majikan untuk melanjutkan tempoh izin berada di negara ini dan permintaan pekerja asing atau migran untuk pulang ke negara asal mereka.

Sementara itu, dua lagi individu berperanan sebagai ejen direman tujuh hari bagi membantu siasatan kes rasuah cop sempadan Imigresen di Mahkamah Majistret Putrajaya hari ini.

Perintah tahanan reman itu dikeluarkan Majistret Shah Wira Abdul Halim selepas mendapat permohonan daripada pegawai penyiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM).

Menurut sumber, sebelum ini mereka dikehendaki SPRM bagi membantu siasatan kes pemalsuan cop sempadan Imigresen yang dibongkar pihak berkuasa baru-baru ini.

“Kedua-dua suspek masing-masing berusia 35 dan 49 tahun itu dapat dikesan dan seterusnya ditahan di Ibu Pejabat SPRM Putrajaya jam 3 dan 5 petang semalam.

“Berikutan itu SPRM turut menyita sejumlah wang tunai dan beberapa pasport dipercayai milik asing.

“Penahanan itu menjadikan jumlah mereka yang ditahan dalam Ops Selat adalah 65 orang terdiri daripada 39 pegawai Jabatan Imigresen, ejen (17) dan orang awam (sembilan individu).

“Kita akan menjalankan siasatan kes ini mengikut Seksyen 17 (a) Akta SPRM 2009,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.