nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Boleh sahaja bubar, tetapi jiwa Peja lebih besar

Oleh: HUSSAINI AMRAN

SENARIO politik di Perak memang sentiasa menarik perhatian ramai. Penuh warna-warni dan peristiwa luar jangka, sejak dahulu lagi sehingga sekarang.

Hari ini, Perak mencatatkan sejarah baharu dan luar biasa dalam pentas politik negara apabila Menteri Besarnya hilang sokongan majoriti Ahli Dewan Undangan Negeri melalui usul undi percaya.

Kita ketepikan dahulu soal siapa atau parti mana yang membawa usul tersebut dan ADUN-ADUN dari parti mana yang menyokong, menolak atau berkecuali semasa proses undi belah bahagi dalam sidan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak pagi tadi.

Lupakan juga tentang apa motif di sebalik usul tersebut dan cakap-cakap politik yang sedang hebat berlegar di dunia nyata dan media sosial berhubung keputusan yang tidak memihak kepada Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu.

Apa yang pasti, Ahmad Faizal yang sangat mesra dengan panggilan Peja telah menunjukkan sikap yang matang apabila memberi jaminan bahawa beliau akan memastikan proses peralihan kuasa kepada Menteri Besar yang baharu berjalan lancar.

Sebelum ini, ramai juga yang bimbang DUN Perak akan dibubarkan jika Timbalan Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) itu hilang sokongan majoriti.

Seperti yang berlaku di Sabah lebih dua bulan lalu, pembubaran DUN akan membawa kepada pilihan raya negeri (PRN).

Hakikatnya, kita tidak mampu untuk berdepan satu lagi gelombang besar pandemik COVID-19 berikutan apa yang berlaku selepas PRN Sabah.

Mungkin perkara itu yang terlintas dalam fikiran Ahmad Faizal ketika mempertimbangkan tindakan susulan selepas usul undi percaya tidak menyebelahinya.

Ternyata, pendirian beliau itu sememangnya tepat dan terbaik demi memastikan keselamatan rakyat di Perak dalam situasi COVID-19 yang belum reda.

Setakat ini, belum pasti lagi siapakah yang menjadi Menteri Besar Perak yang baharu dan gabungan politik yang bakal membentuk kerajaan negeri.

Satu perkara yang sangat pasti, pentadbiran kerajaan negeri Perak tidak akan jatuh ke tangan Pakatan Harapan (PH) yang didalangi DAP sekali lagi.

Cukup-cukuplah DAP bermaharajalela selama 22 bulan di negeri itu semasa era PH dahulu.

Banyak sangat onar dilakukan mereka sehingga melukakan perasaan orang Melayu dan umat Islam bukan sahaja di negeri itu, malah di seluruh Malaysia.

Sesiapa sahaja yang layak boleh menjadi Menteri Besar Perak, asalkan bukan dari PH dan DAP.

Semoga proses peralihan kuasa Menteri Besar dan penyusunan semula kerajaan negeri berjalan lancar dalam suasana permuafakatan antara parti-parti utama Melayu dan Islam di Perak.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.