nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

829 banduan penjara Malaysia positif COVID-19

9 DIS: Seramai 60,583 banduan yang telah ditahan di penjara sudah disaring dan daripada jumlah berkenaan, sebanyak 829 kes dikesan positif COVID-19, sejak 29 Ogos sehingga 8 Disember.

Timbalan Menteri Dalam Negeri I, Datuk Seri Dr Ismail Mohamed Said berkata manakala dari 1 Mei sehingga 8 Disember, seramai 1,355 penghuni di Depot Tahanan Jabatan Imigresen Malaysia dikesan positif COVID-19.

“Daripada jumlah itu, Depot Tahanan Imigresen Bukit Jalil mencatatkan jumlah positif tertinggi iaitu 650 orang diikuti Depot Tahanan Imigresen Langkap 481 orang, Depot Tahanan Imigresen Semenyih 127 orang dan Depot Tahanan KLIA berjumlah 77 orang.

“Baki seramai 20 orang direkodkan di Depot Tahanan Belantik, Putrajaya, Machang, Machap Umboo, Lenggeng dan juga Juru,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat, hari ini.

ISMAIL MOHAMED SAID
ISMAIL MOHAMED SAID

Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen PH Gopeng, Dr Lee Boon Chye menyatakan bilangan pesakit COVID-19 yang berasal dari penjara serta depot tahanan imigresen.

Dalam perkembangan berkaitan, bagi menjawab soalan tambahan Boon Chye tentang langkah diambil kerajaan bagi memastikan agensi di bawah Kementerian Dalam Negeri (KDN) mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) dan pemantauan saringan di penjara, Ismail memberitahu pihaknya sentiasa melaksanakan langkah tersebut seperti yang telah ditetapkan Kementerian Kesihatan Malaysia .

Menurut beliau, terdapat dua perkara menjadi keutaman pihaknya bagi kalangan banduan penjara iaitu ketika proses penerimaan dan proses ketika mengeluarkan banduan sama ada bagi mendapatkan rawatan kesihatan atau ke mahkamah yang akan melalui proses selama 14 hari sebelum disatukan bersama banduan lain.

“Contoh di penjara, lima hari kita asingkan di bilik tahanan sementara untuk buat saringan ujian swab dan kalau positif kita akan hantar ke hospital dan kalau negatif, akan dihantar lagi ke satu bilik tahanan selama sembilan hari. Kalau betul-betul dalam tempoh 14 hari ini negatif baru kita asingkan kepada penjara besar bersama banduan lain.

“Ini untuk kita pastikan bahawa semua pegawai dan anggota penjara kita mesti mematuhi syarat-syarat ini dan tentang penjarakan fizikal mesti kita akan pastikan (terjamin),” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.