nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

UMNO, PAS, BERSATU memerlukan satu sama lain

9 DIS: Proses pertukaran Menteri Besar Perak yang akhirnya mencapai kata sepakat di antara UMNO, PAS dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) diharap mampu menjadi titik perubahan kepada parti-parti yang mendukung kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Mohd Sharkar Shamsudin berkata, perkara ini perlu menjadi titik tolak dalam mana selama ini kita ada perasaan syak antara satu sama lain, tuduh menuduh yang sekali gus menyebabkan suasana politik Malaysia dalam keadaan huru-hara.

Menurut beliau, apabila ini berlaku, pembangkang khususnya DAP dan PKR dilihat cuba menangguk di air yang keruh hanya kerana UMNO tidak cukup majoriti namun penyatuan gabungan PN berjiwa besar, walaupun tegang pada awalnya, akhirnya ketiga-tiga parti utama Melayu itu berkompromi.

MOHD SHARKAR SHAMSUDIN
MOHD SHARKAR SHAMSUDIN

“Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi sendiri seperti dimaklumkan dalam kenyataan telah memohon maaf di atas kekhilafan. Itu biasa dalam politik, Presiden UMNO berjiwa besar dan memberanikan diri meminta maaf dan akhirnya kata sepakat dicapai untuk Datuk Saarani Mohamad diangkat sebagai Menteri Besar Perak baru.

“Jadi, apa yang diharapkan gabungan antara PN ini terus diperkukuhkan dan apa yang berlaku di Perak itu adalah yang terakhir. Mahu tidak mahu, kita tidak dapat menafikan kita (gabungan parti politik dalam PN) memerlukan antara satu sama lain,” katanya.

Dalam pada itu, Mohd Sharkar yang juga Exco Pelancongan, Alam Sekitar, Perladangan dan Komuniti Pahang memberitahu sifat kebergantungan antara UMNO, BERSAATU dan PAS dalam PN menjadi asas kepada pembentukan kerajaan PN pada Mac lalu.

“Tidak ada istilah dari tiga parti ini perlu mengalah antara satu sama lain. Masing-masing memerlukan antara satu sama lain demi mengukuhkan politik tanah air,” katanya.

Sementara itu, Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan menerusi ciapan Twitter melahirkan kesyukuran yang membuktikan walaupun wujud sedikit perbezaan namun ketiga-tiga parti itu lebih mengutamakan persamaan dalam mengukuhkan perpaduan.

“Alhamdulillah, demi rakyat muafakat dimeterai. Utamakan persamaan yang terlalu banyak jua berbanding dengan perbezaan yang teramat sedikit cuma. Tahniah Kerajaan PN Perak dikekalkan.

“Semua agama dan ketamadunan menganjurkan konsultasi@musyawarah. Tiada kusut yang tak boleh dirungkai.

“Carik bulu ayam akhirnya bercantum jua. Pemimpin adalah cerminan rakyatnya. Bersatulah BN dan PN demi rakyat,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.