nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pembetukan gagasan PN mampu wujudkan kerajaan stabil

12 DIS: Pembentukan satu gagasan besar mengabungkan parti komponen Perikatan Nasional (PN), Barisan Nasional (BN) dan Gabungan Parti Sarawak (GPS) mampu wujudkan Kerajaan Persekutuan lebih stabil dan membela nasib kaum Bumiputera termasuk Sabah dan Sarawak dengan lebih baik, pada masa depan.

Penganalisis politik, Prof Datuk Dr Zainal Kling berkata, pembentukan gagasan berkenaan mestilah turut disertai semua parti mewakili kaum Bumiputera Sabah dan Sarawak bagi memastikan gabungan berkenaan mewakili sekurang-kurangnya lebih 60 peratus pengundi berdaftar di Malaysia ketika ini.

Justeru menurut beliau lagi, satu piagam atau perjanjian persefahaman juga perlu diwujudkan bagi memastikan tiada parti politik berasa terpinggir atau berlagak seperti ‘abang besar’ dalam gagasan berkenaan.

Berikutan itu semua pemimpin tertinggi PN, BN, GPS dan parti komponennya wajar mengadakan perbincangan secara serius secepat mungkin bagi memulakan usaha ke arah penubuhan gagasan besar berkenaan.

“Pada masa sama, semua parti yang menyertai gagasan berkenaan juga perlu mempunyai ‘political will’ atau kemahuan politik untuk membersihkan parti masing-masing daripada pemimpin yang terbabit dengan pelbagai skandal dan kes rasuah tanpa mengira kedudukan mereka sekarang.

“Tindakan perlu bagi mengembalikan kepercayaan rakyat kepada pemimpin yang bakal memimpin gagasan berkenaan dan mewakili mereka pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) nanti,” katanya ketika dihubungi wartawan portal berita PNBBC di sini, sebentar tadi.

Beliau berkata demikian ketika mengulas kenyataan, Setiausaha Agung, Bersatu Datuk Seri Hamzah Zainudin, yang mencadangkan supaya satu gagasan besar menggabungkan semua parti komponen secara rasmi secepat mungkin bagi menghadapi PRU-15 nanti.

Dalam pada itu, Zainal berkata perkara paling penting sekarang ialah semua pemimpin politik sama ada dalam PN, BN mahu pun GPS perlu mengetepikan kepentingan peribadi dan dendam serta permusuhan lama yang masih membara dalam diri masing-masing ketika ini.

“Halangan utama sekarang adalah kerana masih ramai pemimpin baik dari BN mahu pun PN atau PAS yang masih menyimpan dendam di dalam hati berikutan beberapa insiden berlaku sebelum ini.

“Bagaimanapun, saya percaya jika segala permasalahan antara parti dan pemimpin politik terbabit ditangani dengan baik maka tidak mustahil gagasan baharu ini mampu memenangi sekurang-kurang menghampir angka dua pertiga daripada 222 kerusi Parlimen di seluruh negara,” katanya.-Haika Ghazi

Get real time updates directly on you device, subscribe now.