nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

J-KOM tak sama dengan JASA, tegas Saifuddin

22 DIS: Semua pihak perlu mewujudkan pemikiran baharu berkenaan komunikasi dua hala di antara kerajaan dan rakyat khususnya di peringkat akar umbi yang bersesuaian dengan kepentingan, cabaran dan keperluan baharu.

Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Saifuddin Abullah berkata, Jabatan Komunikasi Komuniti (J-KOM) perlu dilihat secara sarwa atau menyeluruh dengan pandangan yang baharu, realistik, rasional dan matang.

Menurut beliau, Saifuddin sekali lagi menjelaskan tugas utama J-KOM ketika ini adalah melaksanakan Komunikasi Strategi Pembudayaan Normal Baharu (Pandemik COVID-19).

“Saya berharap kita boleh ‘reset’ pemikiran kita tentang J-KOM ini. Saya tidak berhasrat mengatakan kita boleh selesaikan semua perbezaan pendapat mengenai jabatan ini.

“(Tetapi) hakikatnya ini ialah J-KOM, bukan JASA (Jabatan Hal Ehwal Khas),” katanya ketika mengulung Rang Undang-Undang Perbekalan (Belanjawan) 2021 peringkat jawatankuasa bagi kementeriannya dalam sidang Dewan Negara, hari ini.

Terdahulu, Ahli Dewan Negara, Senator Donald Peter Mojuntin dalam perbahasannya membangkitkan tentang apakah tujuan pelaksanaan J-KOM dan peranannya dalam memastikan ia berfungsi dalam menyampaikan maklumat kepada rakyat.

Sehubungan itu, Saifuddin memberitahu fungsi J-KOM tidak bersifat bertindan dengan agensi di kementerian lain dari segi kumpulan sasaran, pendekatan program dan aktiviti.

“J-KOM juga akan mengambil kira ruang penjimatan dalam Belanjawan 2021 yang diperuntukkan. Ini kerana struktur J-KOM akan ditempatkan di daerah di seluruh negara berbanding struktur JASA yang dahulunya berada di seluruh kawasan Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN),” katanya.

Dalam pada itu, menjawab pertanyaan Ahli Dewan Negara, Adrian Lasimbang berkenaan perkhidmatan internet dan jalur lebar, Saifuddin berkata, peruntukan RM500 juta menerusi Pelan Jalinan Digital Negara (JENDELA) dalam Belanjawan 2021 adalah bagi penyediaan liputan jalur lebar yang berteraskan gentian optik.

Beliau berkata, penggunaan teknologi very small aperture terminal (VSAT) tidak termasuk dalam skop projek itu dan usaha bagi meningkatkan liputan jalur lebar sedang ditingkatkan dengan kerjasama pelbagai pihak termasuk kerajaan negeri dan pihak berkuasa tempatan (PBT).

“Saya berterima kasih kepada kerajaan-kerajaan negeri tentang soal menjadikan hubungan internet ini sebagai utiliti ketiga maskudnya ialah untuk pihak PBT menjadikan kelangsungan hubungan internet ini dimasukan oleh para pemaju apabila mereka mendapatkan kebenaran merancang sesuatu kawasan yang dapat membantu mempercepatkan menara.

“Teknologi digunakan ialah infrastruktur gentian optik yang akan membekalkan perkhidmatan jalur lebar berkelajuan tinggi talian tetap dengan capaian minimum pada kelajuan 100 megabait per saat (Mbps) hingga mencecah 1 gigabait (GB) mengikut permintaan pelanggan,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.