nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

25 individu dijangkiti Covid-19 terima bayaran Perkeso

25 DIS : Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) membayar sebanyak 90 peratus daripada jumlah gaji kepada 25 individu di Kedah yang dijangkiti Covid-19 di tempat kerja di bawah Skim Bencana Kerja pertubuhan tersebut, demikian kata Timbalan Menteri Sumber Manusia, Awang Hashim.

Menurut Awang, seramai 25 pencarum Perkeso layak menerima bayaran di bawah skim tersebut setelah siasatan yang dijalankan mendapat mereka benar-benar dijangkiti Covid-19 ketika berada ditempat kerja.

“Kesemua mereka dibayar sebanyak 90 peratus daripada jumlah gaji masing-masing mengikut jumlah hari mereka dirawat di hospital sehingga mereka disahkan negatif daripada virus berkenaan.

“Terdapat satu kes kita tolak berikutan pencarum itu tidak dijangkiti di tempat kerja dan satu kes lagi masih dalam siasatan. Kesemua ke sini membabitkan jangkitan di Kluster Sungai, Kluster telaga dan Kluster tembok di negeri ini,” ujarnya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Taklimat Skim Keselamatan Sosial Pekerjaan Sendiri (SKSPS) di Pendang hari ini.

Dalam pada itu, kata Awang lagi, Perkeso juga telah membuat bayaran lebih RM2 juta kepada 597 pencarum yang layak mendapat faedah di bawah SKSPS dengan lebih separuh daripada penerima adalah menerima bayaran Faedah Hilang Upaya Sementara (HUS).

Jelasnya, faedah HUS dibayar kepada orang berinsurans bekerja sendiri sepanjang tempoh cuti sakit yang disahkan oleh doktor dan mestilah sekurang-kurangnya empat hari termasuk hari kemalangan.

“Saya menyarankan golongan yang bekerja sendiri mencarum di bawah skim itu sebagai persediaan untuk perlindungan diri dan keluarga sekiranya ditimpa sebarang kecelakaan semasa bekerja.

“Mereka yang bekerja sendiri harus mengambil manfaat daripada SKSPS ini kerana setakat ini penglibatan mereka masih rendah. Perkeso juga akan mempergiatkan kempen dan promosi bagi menarik lebih ramai individu mencarum dengan SKSPS untuk menikmati manfaat daripada skim tersebut,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.