nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Abai penginapan pekerja, Brightway berdepan 30 tuduhan

27 DIS: Brightway Holdings Sdn Bhd dan dua anak syarikatnya berdepan 30 pertuduhan merangkumi pelbagai kesalahan di bawah Akta Standard Minimum Perumahan, Penginapan dan Kemudahan Pekerja 1990 [Akta 446] dan peraturan di bawahnya.

Kementerian Sumber Manusia (KSM) berkata, sebanyak 22 pertuduhan akan dibuka terhadap Brightway dan Biopro (M) Sdn Bhd manakala lapan pertuduhan lagi membabitkan La Glove (M) Sdn Bhd.

Menurut KSM, antara kesalahan tersebut adalah kegagalan majikan mendapatkan Perakuan Penginapan daripada Ketua Pengarah Jabatan Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia (JTKSM) di bawah Seksyen 24D Akta 446.

Selain itu, berlaku pelanggaran Peraturan-Peraturan di bawah Akta 446 yang melibatkan penyediaan kemudahan yang tidak memenuhi spesifikasi standard minimum yang ditetapkan iaitu Jadual Subperaturan 3 (1)(2)(i) Peraturan-Peraturan Standard Minimum Perumahan, Penginapan dan Kemudahan Pekerja (Penginapan dan Penginapan Berpusat) 2020. Jika disabitkan kesalahan akan dikenakan denda maksimum sebanyak RM50,000.00 bagi satu kesalahan.

brightway
M Saravanan turut menyertai operasi pada 21 Disember lalu.

“Kesemua kertas siasatan di peringkat akhir penyediaan sebelum dikemukakan kepada Timbalan Pendakwa Raya (TPR) jabatan,” jelas KSM dalam satu kenyataan, hari ini.

Pada 21 Disember lalu, KSM melalui JTKSM telah menjalankan operasi penguatkuasaan yang turut disertai Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri M Saravanan terhadap Brightway, Biopro dan La Glove.

KSM menambah, laporan berhubung kompaun RM1,000 adalah kompaun kesalahan di bawah Akta Pencegahan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 yang dikeluarkan oleh Pejabat Kesihatan Daerah Klang.

“Tindakan tersebut tiada kaitan dengan penguatkuasaan Akta 446 di bawah bidang kuasa JTKSM,” kata kementerian itu.

KSM menegaskan tidak akan berkompromi terhadap sebarang perlanggaran atau ketidakpatuhan di bawah Akta 446 dan peraturan di bawahnya.

Sehubungan itu, KSM menyeru kepada mana-mana majikan dan penyedia penginapan berpusat yang belum lagi membuat sebarang permohonan Perakuan Penginapan agar segera berbuat demikian bagi mengelakkan sebarang tindakan undang-undang diambil ke atas mereka. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.