nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Indonesia mula suntik vaksin, Jokowi orang pertama

13 JAN: Presiden Indonesia, Joko Widodo mengesahkan beliau telah disuntik dengan vaksin COVID-19 pada jam 9.42 pagi tadi (waktu Indonesia Barat) di Jakarta.

Beliau yang popular dengan gelaran Jokowi merupakan individu yang pertama disuntik vaksin tersebut serta berharap proses vaksinasi COVID-19 di negara itu berjalan lancar.

Jokowi turut memberi jaminan bahawa vaksin yang digunakan itu telah disahkan suci dan halal oleh Majlis Ulama Indonesia.

“Saudara-saudara sebangsa dan setanah air. Pada pukul 9.42 WIB pagi ini, saya memulai ikhtiar besar sebagai warga negara Indonesia untuk terbebas dari pandemik ini dengan menerima vaksin COVID-19.

“Vaksin COVID-19 inilah yang lama kita tunggu-tunggu dan baru disuntikkan setelah BPOM mengeluarkan izin penggunaan darurat, dan Majlis Ulama Indonesia menyatakan suci dan halal untuk digunakan.

Beliau menambah, tekanan darahnya adalah normal pada ukuran 130/67 mmHG dan tidak pernah dijangkiti COVID-19 sebelum suntikan dilakukan.

Jokowi juga tidak mengalami batuk atau selesema dalam masa beberapa hari lalu serta tidak menghidap penyakit jantung atau ginjal.

Pada 16 Disember lalu, Jokowi mengumumkan vaksin COVID-19 akan diberikan secara percuma kepada rakyat republik berkenaan.

Sebelum itu, pada 6 Disember, Indonesia menerima sebanyak 1.2 juta dos vaksin COVID-19 dari China, manakala 1.8 juta dos lagi vaksin diterima pada 31 Disember.

Selain vaksin Sinovac dari China, kerajaan Indonesia juga akan membeli 426 juta lagi dos vaksin dari Astrazeneca, Pfizer, dan Novavax. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.