nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

FINAS harap MKN beri kelonggaran untuk aktiviti pengambaran

2 FEB :  Majlis Keselamatan Negara (MKN) diharap dapat memberi pertimbangan dalam memberi kelonggaran untuk membenarkan aktiviti penggambaran dijalankan ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0, demi memastikan ekonomi industri kreatif tidak terjejas.

Pengerusi Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas), Zakaria Abdul Hamid berkata, aktiviti penggambaran dijalankan dalam premis tertutup dan studio merangkumi drama, telefilem, penstriman langsung, dokumentari dan sitkom tanpa penonton diharap dapat diberikan kelonggaran.

Katanya, pertimbangan itu berdasarkan kepada beberapa perkara di mana sektor industri kreatif merupakan antara yang menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi dan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK).

“Pelaksanaan PKP 2.0 yang bermula pada 13 Jan lalu juga telah menjejaskan pendapatan dan ekonomi penggiat industri kreatif, berikutan aktiviti penggambaran tidak dibenarkan di kawasan yang dikuatkuasakan PKP.

“Pematuhan prosedur operasi standard (SOP) yang ketat oleh penggiat industri kreatif ketika menjalankan aktiviti penggambaran telah membuktikan semasa tempoh pelaksanaan PKP Bersyarat, tiada kluster COVID-19 yang wujud berpunca daripada aktiviti penggambaran,” ujarnya.

Beliau berkata demikian menerusi satu kenyataan hari ini.

Kata Zakaria lagi, seawal pelaksanaan PKP 2.0, pihaknya telah mengambil langkah proaktif dengan memohon pertimbangan MKN, untuk memberi kelonggaran berkenaan.

“Finas juga telah menghantar kertas cadangan SOP Penggambaran Dalam Studio kepada MKN melalui Bahagian Pembangunan Kandungan, Kementerian Komunikasi dan Multimedia (KKMM), namun sehingga kini masih tidak menerima apa-apa maklum balas daripada MKN,” jelasnya.

Dalam merealisasikan perkara ini, Finas sedia bekerjasama dengan MKN melalui pasukan penguatkuasa daripada Bahagian Pelesenan dan Penguatkuasaan Finas, untuk memantau dan memastikan pematuhan SOP sekiranya aktiviti penggambaran dibenarkan.

“Seperti sedia maklum, industri kreatif di negara ini digerakkan penggiat industri yang bersifat bekerja bebas.

“Tentunya, pelaksanaan PKP 2.0 sejak 13 Jan lalu, telah memberi impak kepada sumber pendapatan mereka berikutan aktiviti penggambaran tidak dibenarkan, lebih-lebih lagi pelanjutan tempoh PKP sehingga 18 Feb.

“Finas optimis dengan kewibawaan kerajaan dan MKN, dalam mengimbangi cabaran ekonomi dan krisis kesihatan yang sedang dihadapi negara kini,” ujarnya lagi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.