nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Dua lokaliti PKPD ditamatkan mulai esok

9 FEB: Dua lagi kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) iaitu di Jalan Pahang, Perak dan Marang, Terengganu ditamatkan mulai esok. 

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, dua kawasan itu membabitkan Kampung Orang Asli Batu 6, Jalan Pahang, Perak serta Pusat Transit Tahanan (PTP) Penjara di Marang. 

Beliau berkata, Kementerian Kesihatan (KKM) sudah melaksanakan 309 ujian saringan di Kampung Orang Asli Batu 6, hasilnya 27 kes positif COVID-19 direkodkan.

“KKM mengesahkan kes terakhir yang dilaporkan adalah pada 4 Februari 2021 dan tiada baki sampel saringan yang sedang menunggu keputusan,” katanya katanya dalam sidang media di Kementerian Pertahanan, Kuala Lumpur, hari ini.

Bagi PTP Penjara Marang, beliau berkata KKM telah melaksanakan 76 ujian saringan dan daripada jumlah itu sebanyak 38 kes positif COVID-19 telah direkodkan. 

“Walaubagaimanapun, KKM mengesahkan kesemua 38 kes positif tersebut telah ditempatkan di PKRC dan kesemua kontak rapat telah diletakkan di sel berasingan dan dipantau selama 14 hari.Atas nasihat KKM, kerajaan bersetuju menamatkan PKPD di sana,” katanya.

Dalam pada itu, Ismail ingin mengingatkan orang ramai supaya tidak terpengaruh dan jangan menyebarkan berita palsu kerana jika didapati bersalah, tindakan undang-undang boleh dikenakan.

Tambahnya, sekiranya terdapat sebarang berita yang diragui kesahihannya, anda boleh menyemak atau menyalurkan maklumat kepada PRP di talian 03-8911 5103 atau layari WWW.SEBENARNYA.MY.

“Baru-baru ini, tular video lama mengaitkan pengumuman saya berkait hukuman pelanggaran SOP yang dimainkan semula bagi menimbulkan suasana panik dan kemarahan masyarakat.

“Ingin saya tegaskan di sini, video yang tular itu adalah video lama yang bertarikh 14 April 2020,” katanya. 

Dalam pada itu, menerusi kenyataan yang sama, Ismail Sabri berkata sehingga semalam seramai 111,927 individu sudah pulang ke tanah air melalui pintu masuk sempadan antarabangsa.

Kesemua mereka ditempatkan di 72 hotel dan 13 premis lain termasuk Institut Latihan Awam (ILA) serta Institusi Pengajian Swasta di seluruh negara. 

Daripada jumlah itu, seramai 6,241 individu sedang menjalani proses kuarantin wajib manakala 510 individu dihantar ke hospital untuk mendapatkan rawatan, manakala 106,017 individu sudah dibenarkan pulang

Dalam perkembangan sama, beliau berkata seramai tiga Pendatang Tanpa Izin (PATI) ditahan dalam Operasi Benteng semalam.

“Kerajaan akan mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana pihak yang cuba memasuki sempadan negara secara haram dan agensi-agensi penguat kuasa akan terus mengetatkan kawalan kawasan sempadan terutamanya di lorong-lorong tikus,” katanya.

Tambah Ismail Sabri, Polis Diraja Malaysia (PDRM) turut menahan 745 individu, semalam, atas kesalahan mengingkari arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Daripada jumlah itu 701 individu dikompaun, manakala 41 lagi direman serta tiga dijamin atas beberapa kesalahan seperti tiada penjarakan fizikal, rentas negeri/daerah tanpa kebenaran, tidak memakai pelitup muka, gagal menyediakan peralatan/merekod butirandiri/pelanggan, premis beroperasi lebih masa/tanpa kebenaran, aktiviti pusat hiburan. 

Ismail Sabri turut menegaskan bekalan barangan keperluan mencukupi dan mampu menampung keperluan dalam negara selain mudah diperoleh. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 


Get real time updates directly on you device, subscribe now.