nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kebenaran Rentas Daerah Beri Kelegaan Industri Pelancongan

2 MAC : Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia (MOTAC) menyambut baik keputusan Kerajaan yang memberi kebenaran rentas daerah dalam negeri yang sama (kecuali Sabah) bermula 5 Mac 2021.

Menerusi kenyataan media MOTAC, Menterinya, Datuk Seri Nancy Shukri berkata, ini merupakan berita yang amat memotivasikan penggiat industi pelancongan, seni dan budaya yang selama ini telah mengemukakan kebimbangan mereka kepada MOTAC jika sekatan terhadap pergerakan rentas daerah dan negeri masih diteruskan.

Menurut beliau,  pengumuman terbaharu ini juga merupakan salah satu inisiatif MOTAC dalam menyampaikan pandangan penggiat industri kepada Kerajaan Persekutuan, yang mana usaha ini akhirnya didengari. 

“MOTAC sebelum ini telah mengadakan empat sesi libat urus menerusi Jawatankuasa Pasukan Pengurusan Krisis (CMT) bagi mendapatkan maklumbalas dan cadangan penggiat industri. 

“Rata-ratanya mahukan kerajaan membenarkan semula pergerakan atau perjalanan antara daerah atau negeri. Semua pihak perlu menghargai keputusan kerajaan membenarkan pergerakan rentas daerah dengan mematuhi SOP sedia ada. 

“Keputusan ini juga membuka ruang dan peluang untuk orang ramai melancong, menjalankan operasi perniagaan sepenuhnya, disamping menjamin kelangsungan hidup pekerja-pekerja yang terlibat dalam rantaian sektor pelancongan,” katanya dalam kenyataan tersebut. 

Terdahulu, menerusi kenyataan sama, MOTAC mengesahkan telah mengadakan telah mengadakan sesi libat hari ini bersama penggiat industri melibatkan Malaysian Association of Amusement Theme Park &a Family Attractions (MAATFA), Persatuan Pengurusan Kompleks Malaysia (PPK), Malaysia Retail Chain Association (MRCA), Malaysia Retailers Association (MRA) dan Batu Road Retailers Association (BARRA).

Antara yang dibincangkan dalam sesi libat urus pada kali ini ialah membenarkan aktiviti seperti pengoperasian Bazar Ramadan oleh BARRA, pembukaan pawagam dalam premis kompleks beli belah dengan mematuhi mematuhi SOP yang telah ditetapkan Majlis Keselamatan Negara oleh PPK.

Selain itu, penggiat industri juga mahu keutamaan pemberian vaksin kepada penggiat industri dalam sektor pelancongan kerana mereka juga adalah petugas barisan hadapan yang setiap hari menerima kunjungan tetamu dan pelanggan di premis masing-masing.

Dalam pada itu, mewakili penggiat industri sektor pelancongan, Timbalan Presiden Malaysian Association of Hotels (MAH), Lim Choong Sean berkata pihaknya menyarankan kerajaan agar mengeluarkan dokumen atau passport khas kepada warga Malaysia yang telah menerima vaksin untuk memudahkan pergerakan dalam negeri dan menjalankan aktiviti sosial termasuk melancong dengan selamat.

“MAH meminta satu pelan jangka panjang pembukaan sempadan antarabangsa dirangka agar kementerian boleh mengenalpasti kumpulan sasaran dari pasaran antarabangsa yang boleh dibenarkan untuk tujuan percutian di negara ini,” katanya. 

Sementara itu, Pengarah Eksekutif Malaysian Association Hotel Owners (MAHO), Shaharuddin M Saaid pula berkata bahawa ahli-ahli mereka mengamalkan pematuhan SOP yang ketat. 

“Dan (MAHO) yakin dengan langkah yang telah dilaksanakan itu memberi jaminan bahawa operasi pengendalian pengunjung di hotel-hotel adalah selamat,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.