nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

TH agih untung lebih baik, 3.1 peratus untuk tahun 2020

KUALA LUMPUR: Lembaga Tabung Haji (TH) mengumumkan agihan keuntungan selepas zakat yang lebih baik sebanyak 3.10 peratus bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2020 kepada kira-kira sembilan juta pendepositnya.

Agihan keuntungan tahun lalu itu tinggi sedikit berbanding 3.05 peratus bagi 2019.

Agihan keuntungan bagi tahun 2020 juga membabitkan jumlah sebanyak RM2.24 bilion berbanding RM2.14 bilion pada tahun 2019.

ZULKIFLI

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al Bakri berkata, prestasi kewangan TH pada tahun lalu kekal positif meskipun persekitaran ekonomi negara dan dunia berada dalam keadaan tidak menentu sejak penghujung tahun 2019 akibat COVID-19.

“Alhamdulillah, pendeposit TH dapat menikmati keuntungan yang lebih baik bagi tahun 2020 walaupun berdepan ekonomi yang kurang baik tahun lalu.

“Sebagai institusi yang memegang amanah mengurus hampir RM77 bilion deposit umat Islam Malaysia, TH akan terus memastikan dana ini dilaburkan dengan selamat agar kekal mampan,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Zulkifli berkata, setakat 26 Februari lalu, jumlah deposit di TH mencecah RM76.7 bilion, paras tertinggi dalam sejarah, sekali gus mencerminkan keyakinan pendeposit.

TH ditubuhkan pada 1963 dengan tujuan untuk membantu umat Islam Malaysia menyimpan wang sedikit demi sedikit bagi menyempurnakan rukun Islam yang kelima.

Sementara itu, TH turut melunaskan pembayaran zakat sebanyak RM106.2 juta bagi tahun 2020 berbanding RM86 juta pada tahun 2019.

“Oleh itu pendeposit tidak perlu lagi membayar zakat ke atas wang simpanan dan agihan keuntungan yang diterima oleh mereka. Pembayaran zakat ini akan memberi manfaat kepada golongan asnaf yang memerlukan di seluruh negara,” tambah Zulkifli.

Urus niaga TH akan ditangguhkan sementara waktu bermula jam 8 malam, hari ini hingga jam 12 tengah hari, esok bagi melancarkan urusan agihan keuntungan.

Pendeposit boleh menyemak agihan keuntungan yang dikreditkan ke akaun masing-masing selepas jam 12 tengah hari esok, menerusi aplikasi THiJARI, kaunter TH, Bank Islam dan Bank Rakyat dan saluran elektronik bank rakan strategik TH iaitu Bank Islam, Bank Rakyat, Maybank dan CIMB.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.