nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pesakit COVID-19 wajib pakai peranti pengesan mulai 11 Mac

3 MAC : Mana-Mana pesakit COVID-19 yang menjalani kuarantin di kediaman atau di Pusat Kuarantin dan Rawatan COVID-19 Berisiko Rendah (PKRC), akan dipakaikan peranti pengesanan dengan teknologi terkini.

Peruntukan baharu iaitu Seksyen 15A, antara lima peruntukan baharu dan lima peruntukan sedia ada dalam Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 (Akta 342) yang dimasukkan dalam Ordinan Darurat (Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit) (Pindaan) 2021, bakal berkuat kuasa bermula Khamis minggu depan.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba berkata peruntukan Seksyen 15A itu terpakai dalam pengawalan pergerakan orang yang dijangkiti atau mereka yang disyaki (PUI) dijangkiti penyakit berjangkit atau kontak kepada kes (PUS).

Menurut beliau, seksyen itu memberi kuasa kepada pegawai untuk mengarahkan pesakit menjalani pengasingan bagi pengawasan dan pemerhatian.

“Peranti pengesan ini yang akan dipakaikan di tangan hanya akan digunakan buat mereka yang menjalankan kuarantin di rumah dab PKRC sahaja kerana manakala di hospital kita masih akan gunakan gelang (tag kuarantin) kerana pengawasan di hospital lebih mudah dan teliti,”katanya ketika sidang media bersama Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Takiyuddin Hassan, hari ini.

Beliau berkata, pemakaian gelang tangan atau gelang pengawasan yang digunakan semasa wabak COVID-19 ini dikuatkuasakan mengikut peraturan 9(3) Peraturan-peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Langkah-langkah Di dalam Kawasan Tempatan Jangkitan) (No. 9) 2020.

“Bawah Ordinan ini, penalti akan dikenakan ke atas individu yang dipakaikan peranti pengesanan atau alat pengesanan ini sekiranya alat itu dimusnahkan, dirosakkan, dihilangkan atau diubah,” katanya.

Sementara itu, Takiyuddin memaklumkan sidang Majlis Keselamatan Negara (MKN) telah bersetuju meluluskan untuk mengerahkan kira-kira 4,000 anggota Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) dan Jabatan Pengangkutan Jalan di seluruh negara.

“Mereka akan membantu dari segi pematuhan SOP bukan sahaja dari segi saman tetapi dari segi menasihatkan supaya SOP sentiasa dipatuhi. Perdana Menteri mementingkan kalau orang lakukan keslahan, kita lakukan teguran dahulu dengan berhemah.

“Namun kalau masih berdegil, masih lakukan kesalahan, memang tindakan akan diambil. PBT dan Anggota JPJ diberikan kuasa untuk mengeluakan kompoun dan ini dilakukan agar lebih ramai penguatkuasa dapat memantau SOP pematuhan khususnya PBT yang lebi mengetahui kawasan-kawasan mana yang perlu pematuhan SOP dengan lebih teliti,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.