nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

COVID-19: Kes baharu terendah sepanjang tahun 2021

16 MAC: Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah, menzahirkan rasa syukur kerana kes baharu positif COVID-19 kini menurun kepada 1,063 kes iaitu terendah dicatatkan pada tahun 2021 dengan lima kes kematian.

Dr Noor Hisham berkata dengan pertambahan itu jumlah kumulatif kes COVID-19 di Malaysia sekarang mencecah 326,034 kes.

“Alhamdulilah Jumlah kes COVID-19 yang dilaporkan pada hari ini 16hb March adalah terendah iaitu 1,063 kes (Kumulatif : 326,034 kes).

“Bagaimanapun, Selangor kekal dengan negeri mencatatkan kes positif harian baharu tertinggi iaitu 323 kes sekali gus menjadikan jumlah kumulatifnya 109,698 kes,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Mengulas lanjut Dr Noor Hisham berkata, pertambahan kes hari ini hanya membabitkan tiga negeri yang mencatatkan kes baharu tiga angka, menjadikan jumlah kumultif kes COVID-19 di negara ini sebanyak 326,034 kes.

Katanya, jumlah kes sembuh juga sudah mencapai 95 peratus apabila 1,365 kes sembuh dilaporkan dengan jumlah kumulatif 309,612 kes sembuh.

“Tiga negeri mencatatkan kes baharu tiga angka ialah Selangor dengan 323 kes (30.4 peratus) dan daripada jumlah ini, terdapat 284 kes (88 peratus) daripada kluster sedia ada serta saringan kontak rapat COVID-19 yang aktif dijalankan di lapangan.

“Ini diikuti Sarawak dengan 183 kes baharu (17.2 peratus) dan Pulau Pinang dengan 175 kes (16.5 peratus).

“Selain itu, lapan kes atau 0.8 peratus dikesan adalah berkaitan kluster dalam penjara yang membabitkan Kluster Tembok Pengkalan Chepa (lima kes) dan masing-masing satu kes dalam Kluster Tembok Bukit Besi, Kluster Penjara Jalan Harapan dan Kluster Jalan Awang.

“Putrajaya dan Perlis pula tidak mencatatkan sebarang kes baharu hari ini,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Dr Noor Hisham berkata, negeri lain yang mencatatkan pertambahan kes ialah Johor dengan 91 kes baharu, Kuala Lumpur (86); Kelantan (67); Kedah (32); Perak (24); Terengganu (23) dan Negeri Sembilan (17).

Beliau berkata, Pahang pula mencatatkan dua kes baharu dan Melaka serta Labuan masing-masing satu kes baharu.

Katanya, sehingga kini, sebanyak 15,204 kes aktif dengan kebolehjangkitan COVID-19 dilaporkan dan daripada jumlah itu, 152 kes sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) serta 68 kes memerlukan bantuan pernafasan.

Mengenai lima kes kematian hari ini, Dr Noor Hisham berkata, tiga kes dilaporkan di Sarawak dan masing-masing satu kes di Kuala Lumpur serta Selangor.

Katanya, semua kes kematian hari ini membabitkan lelaki warganegara berusia antara 69 hingga 84 tahun dan mempunyai pelbagai penyakit kronik.

Sementara itu, mengenai lima kluster baharu dilaporkan hari ini, tiga daripadanya berpunca dalam kalangan komuniti, manakala dua di tempat kerja.

“Kluster komuniti yang dikesan hari ini ialah Kluster Jalan Kampung Hilir membabitkan daerah Sibu dan sudah menjangkiti 35 kes.

“Selain itu Kluster Nanga Bulo di daerah Julau, Sarawak sudah menjangkiti 34 kes, diikuti Kluster Banggol Chicha di Pasir Mas, Kota Bharu dan Tumpat yang menjangkiti 17 kes,” katanya.

Bagi kluster di tempat kerja, Dr Noor Hisham berkata, Kluster Jalan Sanyan membabitkan daerah Sibu sudah menjangkiti 19 individu iaitu semua mereka yang disaring.

“Selain itu, Kluster Jalan Taiping pula membabitkan daerah Kepong, Cheras dan Titiwangsa pula menjangkiti lapan individu,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.