nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan rangka strategi wujudkan PPV skala besar setiap negeri

16 MAC: Pusat Pemberian Vaksin (PPV) berskala besar akan diwujudkan di setiap negeri dalam usaha untuk merealisasikan sasaran suntikan vaksin kepada 8,000 orang setiap hari.

Menteri Penyelaras Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan, Khairy Jamaluddin berkata, pihaknya kini sedang merangka strategi di samping penyediaan peruntukan bagi tujuan tersebut.

Menurut beliau, pihaknya juga akan mengadakan perbincangan dengan Menteri Besar Perak, Datuk Saarani Mohamad untuk menyediakan PPV yang lebih besar di Bandaraya Ipoh.

“Sebagai contoh, Stadium Indera Mulia hanya mampu (memberi vaksin kepada) 1,400 (orang) sehari sahaja, kalau ingin lihat kepada kapasiti lebih besar mungkin 5,000 ke atas memang memerlukan PPV yang lebih besar. 

“Arahan daripada Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin hendak diselesaikan pemberian vaksin kepada rakyat tahun ini juga, jadi ini akan memerlukan PPV yang berskala agak besar.

“Kita sedang melihat kepada satu PPV yang mungkin boleh menampung kira-kira 8,000 penerima vaksin satu hari bagi fasa ketiga, sebagai contoh di Stadium Nasional Bukit Jalil,” katanya kepada media selepas melawat PPV di Stadium Indera Mulia di Ipoh, Perak, hari ini.

Dalam pada itu, Khairy yang juga Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi memberitahu, setakat ini pihak kementerian belum menerima sebarang permohonan rasmi mahupun hitam putih daripada mana-mana negeri untuk pembelian vaksin Covid-19.

“Masalahnya sekarang ialah kekurangan bekalan, kalau hendak beli pun kita mempunyai masalah bekalan akses vaksin tersebut. 

“Kalau mereka dapat beli saya tidak ada apa-apa masalah, kita boleh memberi kebenaran kepada kerajaan negeri untuk membuat perolehan, cuma buat masa ini kita mempunyai masalah bekalan vaksin,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.