nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Putus hubungan dengan Korea Utara tidak jejas pelabur asing

20 MAC: Menteri Kanan (Ekonomi), Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, berkata keputusan Korea Utara memutuskan hubungan diplomatik dengan Malaysia tidak akan menjejaskan pelaburan asing ke dalam negara.

Beliau berkata situasi itu adalah kerana tindakan Malaysia mengekstradisi seorang rakyat Korea Utara ke Amerika Syarikat yang dianggap negara itu ‘satu kesalahan besar’ sehingga memutuskan hubungan diplomatik, dibuat berlandaskan undang-undang secara telus, termasuk undang-undang antarabangsa.

Mohamed Azmin yang juga Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, berkata keadaan itu turut diperhatikan pelabur-pelabur asing, termasuk sama ada Malaysia mengambil tindakan bertepatan peruntukan perlembagaan dan undang-undang atau sebaliknya.

“Jadi jika kita berpegang pada Keluhuran Perlembagaan dan undang-undang negara serta antarabangsa, saya tidak melihat keputusan Korea Utara akan menjejaskan pelaburan asing, malah Malaysia masih menjadi destinasi pelaburan amat popular dalam kalangan pelabur asing,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada media selepas Majlis Penyerahan Sumbangan Khas Covid-19 Untuk Sekolah-Sekolah Parlimen Gombak sumbangan Texas Instruments Malaysia Sdn Bhd di Kuala Lumpur, hari ini.

Mengulas lanjut, Azmin berkata, sebagai bukti Malaysia kekal menjadi destinasi pillihan, negara ini bakal menerima pelaburan asing baharu dari sebuah syarikat Korea Selatan bernilai RM2.3 bilion, bagi membina kilang pengeluaran bateri kenderaan elektrik di Sabah.

Katanya, esok beliau akan ke Sabah bersama Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yasin bagi menyaksikan perjanjian pelaburan baharu syarikat dari Seoul itu.

“Ini merupakan kemudahan pertama syarikat berkenaan di luar Korea dan mereka memilih Malaysia untuk bangunkan kilang mereka yang menggunakan teknologi hijau,” katanya.

Selain itu, Azmin berkata baru-baru ini, syarikat pengeluar kertas dan ‘paperboard’ terbesar di Asia, Nine Dragons Paper (Holdings) Ltd juga akan menambah pelaburan sebanyak RM5.4 bilion di Malaysia.

“Ini akan beri kesan positif kepada sektor tenaga kerja di Malaysia dimana rakyat akan mendapat pekerjaan berkualiti dengan pendapatan lebih baik.

“Malah semua bukti ini cukup menyakinkan bahawa Malaysia masih menjadi destinasi pelaburan asing kerana kestabilan dan kemakmuran negara, selain tenaga kerja mahir dimilik serta mampu menguasai beberapa bahasa yang menjadi antara faktor pelabur asing datang ke Malaysia,” katanya.

Korea Utara, semalam memutuskan hubungan diplomatik dengan Malaysia selepas seorang rakyatnya yang menetap di sini, diekstradisi ke Amerika Syarikat (AS) untuk menghadapi tuduhan pengubahan wang haram.

Menerusi kenyataan rasmi dikeluarkan Kementerian Luar negara itu, Malaysia didakwa sudah melakukan ‘jenayah tidak boleh dimaafkan’, dan menghantar rakyatnya yang tidak bersalah ke AS dengan cara paksaan.

Susulan tindakan itu, kerajaan Malaysia mengarahkan semua kakitangan diplomatik dan ahli keluarga mereka di Kedutaan Korea Utara, Kuala Lumpur, meninggalkan negara ini dalam tempoh 48 jam bermula semalam.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.